Gligorijević: Mediji prekršili sve preporuke o izveštavanju o slučaju otmice

Vesti 27. dec 201908:22 > 08:23
Podeli:
Izvor: N1

Novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević je izjavila u Novom danu da mediji, iz neznanja, ne rade dobro svoj posao kad je reč o praćenju slučaja otmice devojčice iz okoline Niša.

„Kada je reč o otmicama, talačkim krizama, sve ono od preporuka kako ne izveštavati, naši mediji su uspeli da prekrše u ovih osam dana“, komentariše Gligorijević slučaj otete devojčice.

Dodaje da uvek treba imati u vidu da otmičar ima pristup medijima.

„Ne izveštavajte o njegovom mentalnom stanju jer to može da ga isprovocira da postane agresivan. Ono čemu pogotovo nema mesta jeste današnja naslovnica jednog tabloida na kojoj se nalazi ispovest otmičara po izlasku iz zatvora“, ističe Jovana Gligorijević.

Gligorijević kaže da smo priče oko eventualne koalicije Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS) već slušali pred parlamentarne izbore 2016. godine.

„Bukvalno isti scenario je bio. Prvo SPS pokaže interesovanje, iako manjinski partner, a onda se pojavi Zorana Mihajlović, koja je poslovično u sukobu sa SPS-om, verbalno ‘našamara’ SPS. Zatim SPS izglasa predlog da će se ponuditi, a nakon toga SNS razmatra. Mada me ovog puta ne bi iznenadilo da SNS odluči da testira sopstvenu snagu samostalno na izborima pa da onda pravi postizborne koalicije“, smatra Gligorijević.

Odgovarajući na pitanje o komentaru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na gostovanje lidera Narodne stranke Vuka Jeremića na Radio televiziji Srbije, Gligorijević je rekla da je već to „pritisak na Javni servis“.

Komentarišući događaje oko usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore, Gligorijević je rekla da je društvo u Crnoj Gori već podeljeno i da je za građane sve to „apsolutno nepotrebno, štetno i suvišno“.

„Ali pošto se radi o nepokretnostima, o imovini, samo je pitanje u čijem vlasništvu će ona biti – države ili crkve. A država i crkva su istorijski sklone tome da stavljaju ‘šapu’ na nepokretnosti od velike vrednosti“, navodi Gligorijević.