Dragan Đilas gost Novog dana

Vesti 26. dec 201915:58 > 16:00
N1

Savez za Srbiju uprkos porukama evroparlamentaraca da bojkot izbora nije rešenje, ostaje pri odluci da ne izađe na predstojeće izbore. Ima li Savez za Srbiju plan i strategiju za bojkot izbora i šta posle toga? Kakvu alternativu nude građanima, u atmosferi svakodnevne razmene optužbi po različitim osnovama s predstavnicima vlasti, koji su, čini se, već odavno u predizbornoj kampanji, iako još zvanično počela.

O tome u temi jutra razgovaramo s Draganom Đilasom, predsednikom stranke Slobode i pravde, jednom od članica Saveza za Srbiju i čovekom čije se ime ove godine, prema istraživanju portala Raskrikavanje, ubedljivo najčešće spominjalo u negativnom kontekstu u medijima bliskim vlasti. 

O političkim i društvenim aktuelnostima, kroz prelistavanje štampe, razgovaraćemo s Jovanom Gligorijević, novinarkom nedeljnika „Vreme“. 

Centar E8 započeo je projekat Medijske i informacione pismenosti u okviru kojeg je sproveo pet treninga i pet tribina u nekoliko gradova u Srbiji: Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Šapcu i Somboru. Ove aktivnosti su sprovedene u protekla tri meseca, gde je obučeno oko 70 mladih ambasadora, koji nastavljaju dalje da razvijaju svoje kritičke sposobnosti i da se bore protiv medijskih manipulacija. Više o ovom projektu saznaćemo od Tamare Urošević, koordinatorke Centra E8. 

Od subote u bioskope stiže novi film oskarovca Toma Hupera, „The Cats“, u prevodu Mačke. Takođe, najavljujemo premijere još dva filmska ostvarenja, u pitanju su film Dulitl, u kom Robert Dauni Džunior tumači glavnu ulogu i film „Jadnici“. Tim povodom gošća Novog dana biće Mina Lukić iz Taramount filma. 

Izdavačka kuća „Partizanska knjiga“ ima tri nova izdanja, među kojima je i novi roman pisca Nemanje Jovanovića „Rudi“. Jovanovićev prvi roman „Milka zbogom, vidimo se sutra“ našao se među šest najboljih romana za 2016. godinu po izboru Kulturnog dodatka Politike. Tim povodom gost Novog dana biće Vladimir Arsenić urednik „Partizanske knjige“. 

Na kraju Novog dana u goste nam dolazi modna dizajnerka Iva Stefanović, s kojom ćemo razgovarati o njenoj novoj kolekciji i novogodišnjim trendovima.