Aleksić pita Gašića da li je istina da je Jovanjica opremila dva centra BIA

Vesti 26. dec. 201912:55 > 12:58
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić pitao je danas šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića ko su sponzori BIA te da li su među njima Knez petrol i privredno dobro Jovanjica, na kom je pronađena plantaža marihuane.

Aleksić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pitao da li je Jovanjica učestvovala u opremanju dva centra BIA, a ako jeste, od Gašiaća očekuje odgovor šta zauzvrat dobijaju donatori BIA.

On je pitao da li se nekoliko godina unazad organizuje večera za donatore BIA i da li i šefovi BIA po regionima traže donatore i sponzore, te pitao zašto ta večera ove godine nije održana.

POVEZANE VESTI

„Očekujem odgovor i po pitanju Jovanjice i svih drugih sponzora i donatora BIA“, rekao je Aleksić.

Govoreći o poseti vlasnika Jovanjice Predraga Kuluvije Moskvi u privrednoj delegaciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Aleksić je kazao da je posle toga usledila poseta ruske delegacije Jovanjici u kojoj su bili predstavnici Moskve i trgovinskih lanaca.

Aleksić je kazao da je domaćin delegaciji bio bivši savetnik predsednika Srbije Dragan Glamočić i pitao da li je on bio svestan da rusku delegaciju vodi na plantažu marihuane.

„Fer ponuda Vučiću“

On je rekao i da ga Vučić na svakoj konferencij za novinare kleveće, te ga pozvao da se odrekne imuniteta da bi mogao zbog tih kleveta, uvreda i neistina da ga tuži.

„Pozivam Vučića da se odrekne imuniteta da bi mogao da ga tužim za klevetu i neistine koje iznosi o meni, a ja ću isto učiniti, pa da može i on da tuži mene ako misli da sam ja lagao za sve što sam govorio o slučaju Jovanjica. Mislim da je to fer ponuda“, rekao je Aleksić.