Vučić o nestaloj devojčici: Ne želim da iznosim detalje dok ne uhapsimo zlikovca

Vesti 26. dec. 201912:07 > 12:12
Podeli:
Izvor: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da policija radi na slučaju otmice 12-godišnje devojčice iz Niša, navoodeći da je to trenutno "prioritetno pitanje".

On je posle obilaska rekonstruisanog puta između Smederevske Palanke i Velike Plane rekao da je tim povodom tokom „cele noći“ i jutra bio na vezi sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i direktorom policije Vladimirom Rebićem.

„Brinemo za to dete. Postoje detalji koje znam ali koje ne želim da iznesem u cilju završetka akcije i dok ne uhapsimo tog zlikovca“, kazao je predsednik Srbije.

Potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović iz Suvog Dola kod Niša nastavljena je rano jutros, sedmog dana od njenog nestanka.

Potraga je nastavljena u ataru sela Podvis i Glogovac kod Knjaževca, gde je devojčica viđena sa otmičarem Ninoslavom Jovanovićem (46) iz Malče, poznatijim kao „Malčanski berberin“.

U potrazi učestvuje više od 220 policajaca i žandarma, uz pomoć pasa tragača i termovizijskih kamera.

Jovanović je marta ove godine izašao na slobodu, posle pet meseci provedenih u zatvoru zbog polnog uznemiravanja žena na društvenim mrežama.

Prethodno je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja dvanaestogodišnje devojčice i pokušaja silovanja devojčice istog uzrasta, ali mu je prošlog leta Vrhovni sud umanjio kaznu za tri godine.