Crnogorska partija iz Srbije: Predlog zakona o slobodi veroispovesti – pravičan

Vesti 25. dec. 201920:43 > 20:49
Podeli:
Izvor: Logo

Crnogorska partija (CP) iz Srbije podržala je "predstojeće usvajanje Predloga zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore" i ocenila da je taj čin "jedini mogući korak ka povratku potpunog suvereniteta Crne Gore nad svojom kompletnom državnom imovinom".

„Usvajanje Predloga zakona o slobodi veroispovesti je poslednji i najveći iskorak Crne Gore ka građanskoj slobodi i poraz lažne i agresivne mitomanije generisane iz susedstva“, ocenila je Crnogorska partija iz Srbije u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Ta partija smatra da je to i ključni korak ka „oporavku autentičnog identiteta crnogorske države“ posle stogodišnje „identitetske kome“ u koju je zapala održavanjem „lažne Podgoričke skupštine (iz 1918. godine) koja je svoje nedemokratske pipke uspešno pustila u sve pore života gradjana Crne Gore“.

„Brojni trubaduri i lažni guslari otvoreno podržani iz inostranstva i danas neumorno ubeđuju građane Crne Gore da njihova imovina nije njihova, i da verska istorija Crne Gore počinje dekretom regenta tuđe kraljevske porodice nakon prisilne aneksije Crne Gore 1918. godine“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je suština predloženog zakona u tome da je država Crna Gora starija od tog dekreta dinastije Karadjordjevića.

„Ovaj zakon govori da je Crna Gora država svih njenih građana i svih konfesija, koje su ravnopravne. Umesto da imamo privilegovanu samoproglašenu kastu imenovanu u Beogradu koja prisvaja imovinu svih građana Crne Gore, imaćemo zaštitu resursa svih građana Crne Gore“, smatra Crnogorska partija.

Ona ocenjuje da predlog zakona nije postao kontroverzan zato što je neobičan, već zbog toga što je pravičan.

„Njegovu kontroverznost propagira samo jedna organizacija u Crnoj Gori koja želi da zadrži svoj neprirodni i nelegitimni monopol nad državnom imovinom. Zloupotrebom narodnih i državnih resursa Crne Gore u poslednjih 100 godina, došli smo do paradoksalne situacije da jedna neregistrovana verska organizacija stvorena kraljevskim dekretom u susedstvu, danas i dalje nesmetano i predano radi na brisanju slavne, nezavisne i dostojanstvene prošlosti Crne Gore i njenog naroda“, navela je Crnogorska partija.

Ona piše i da etnički Crnogorci u Srbiji „s ponosom gledaju kako sekularna vlast u Crnoj Gori brani ustavni sistem, u kojem su gradjani nosioci suverenosti, a ne inostrane verske organizacije ili njihove filijale“.