Radojičić: Decenijama se nije ovoliko ulagalo u zdravstvo

Vesti 25. dec. 201913:28 > 13:31
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će naredne godine biti raspisan tender za rekonstrukciju zgrade Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć i podsetio da više od 40 godina ništa nije urađeno na tom planu, saopšteno je iz informativne službe Skupštine grada Beoinfo.

Radojičić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas su obišli Gradski zavoda za hitnu medicinsku pomoć, gde su uručili ključeve 17 sanitetskih vozila za beogradsku Hitnu pomoć i četiri za domove zdravlja rubnih opština.

Gradonačelnik je podsetio da su u prethodne dve godine nabavljena vozila vredna 230 miliona dinara za Hitnu pomoć, druge gradske zavode, ali i za prigradske domove zdravlja.

On je istakao i da je u prethodnih nekoliko godina u obnavljanje infrastrukture i nabavku medicinske opreme u Beogradu i celoj Srbiji ulagano koliko nije u prethodnih nekoliko decenija.

Lončar je precizirao da je poslednjih nekoliko godina Hitna pomoć u Beogradu dobila 62 nova vozila, dok je 65 vozila dodeljeno zdravstvenim ustanovama po Srbiji.

„Sa ovim trendom će se nastaviti i u budućnosti, što za građane Beograda znači mnogo bolju hitnu pomoć“, najavio je Lončar.

Ministar je uputio apel vozačima u srpskoj prestonici da se sklanjaju kada prolaze vozila Hitne pomoći jer, kako je rekao, ne treba objašnjavati da se u takvim trenucima spasava nečiji život.