Humanitarka iz Niša: Umesto novogodišnjeg koncerta novac dati bolesnoj deci

Vesti 24. dec. 201915:52 > 16:00
Podeli:
Izvor: N1

Humanitarka iz Niša Marina Adamović apelovala je na predstavnike grada da odustanu od novogodišnjeg koncerta Željka Samaridžića na centralnom gradskom trgu i da novac planiran za tu namenu uplate za lečenje teško obolele dece.

„Ukoliko već ima para neka se utroše za lečenje dece kako bi zdrava dočekala sledeću godinu. Strašno je da se deset miliona dinara potroši za novogodišnji koncert Samardžića, a toliko je puno dece kojoj je potrebna pomoć“, izjavila je Adamović za agenciju Beta.

Prema njenim rečima, na Dečjoj onkološkoj klinici u Nišu trenutno se leči 30 mališana, a veliki broj dece je na lečenju u inostranstvu.

Adamović je u toku prepodneva svojim kolicima sa kabinom otišla do platoa ispred Gradske kuće, gde se nakratko videla sa gradskom većnicom zadužnom za socijalna pitanja Tijanom Đorđević Ilić, ali je dobila odgovor da organizovanje novogodišnjeg koncerta nije u nadležnosti Gradskog veća. 

Apelu Marine Adamović pridružili su se putem društvenih mreža i brojni građani, a mnogi od njih su predložili potpisivanje peticije protiv proslave Nove godine na centralnom gradskom trgu.

Niški kulturni centar (NKC) najavio je da će koncert Željka Samardžića biti organizovan u novogodišnjoj noći, uprkos tome što je javna nabavka propala, jer je agencija koja zastupa Samardžića tražila više para od onoga što je javnom nabavkom predvideo NKC. Direktor NKC-a Srđan Savić rekao je za lokalne medije da će sa Samardžićem biti potpisan autorski ugovor o nastupu, vredan 30.000 evra, a na tu cifru biće plaćen i porez.

Savić je rekao da će 31. decembra u Nišu nastupiti i Kerber, a taj koncert biće plaćen 10.000 evra.

On je kazao da su za nastup u Nišu u novogodišnjoj noći bili zainteresovani menadžeri Željka Samardžića, Balkanike i Kerbera, a izbor je pao na Samardžića i Kerber. Javnom nabavkom koju je početkom decembra raspisao NKC, za proslavu Nove godine na centralnom gradskom trgu planirano je deset miliona dinara.