U Novom danu o štrajku upozorenja Novog sindikata Kliničkog centra Srbije

Vesti 24. dec. 201914:48 > 14:53
Podeli:
Izvor: N1

Nastavljamo da pratimo situaciju u Kliničkom centru Srbije (KCS) gde je održan jednočasovni štrajk upozorenja Novog sindikata KCS-a. Oni, između ostalog, traže bolje uslove rada, rešavanje kadrovskih problema, zdravstvenu zaštitu na radu. Predstavnici štrajkačkog odbora su naši gosti.

Štampu listamo sa piscem i satiričarem Bojanom Ljubenovićem.

Na finalu Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, održanom 21. decembra 2019. u studiju RTS-a u Košutnjaku, tim „UNITRIH“ iz Beograda, sa inovacijom „Trichinella c-ELISA test“ proglašen je pobednikom takmičenja za 2019. godinu. Marija Gnjatović predstavnica pobedničkog tima je naša gošća a sa nama kei profesor Tehnološkog fakulteta Dragan Povrenović.

Zimski hit uskoro stiže u bioskope. Od 26. decembra na velikom platnu zaživeće porodična animirana komedija „20th Century Fox-a“ „Prerušeni špijuni“ (Spies in Disguise) u čijoj sinhronizaciji učestvuju domaći glumci Marko Marković, Dragana Mićalović, Đorđe Stojković, Vasa Prvulović, kao i mladi talentovani pevač Ljuba Stanković. Iako je učestvovao u pozajmljivanju glasova animiranim junacima i već prošao i kroz ovakvo glumačko umeće, glumac Petar Strugar prvi put se našao u ulozi reditelja. U studiju Novog dana je Petar Strugar.

Iz Bona za Novi dan izveštava novinar „DW“-a Nemanja Rujević.

Vernici rimokatoličke veroispovesti proslavljaju Badnji dan i Badnje veče, a večeras će tačno u ponoć, u niškoj Crkvi Uzvišenja Svetog Križa biti služena tradicionalna misa ponoćka, koja je uvertira u praznik rođenja Hrista Spasitelja. Nadbiskup Hočevar Božić je vernicima čestitao i poslanicom.