Živković: Šta se dešava sa tužbom protiv Vučića

Vesti 24. dec. 201912:43 > 12:47
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da se nada da će ili predsednik Srbije Aleksandar Vučić saznati ili će se tužilaštvo oglasti o tome šta se dešava sa tužbom koju je on podneo protiv Vučića, ministra Nebojše Stefanovića i njegovog oca Branka zbog malverzacija u vezi sa Krušikom.

On je rekao da je tužbu podneo pre dva meseca na osnovu podataka koje je u javnost izneo uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović i pozdravio hrabrost sudije koja je ukinula odluku o kućnom pritvoru i izrazio nadu da će neki hrabri tužilac postupati po njegovoj tužbi. Živković je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pohvalio ministra finansija Sinišu Malog zbog brisanja podatka da je odbranio doktorat iz zvanične biografije i pozvao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da iz svoje izbriše doktorat i diplomu.

„Pozivam premijerku Anu Brnabić da ih obojicu izbriše iz Vlade“, rekao je Živković i dodao da poziva građane da ako bude uslova izbrišu „klan Vučić“.

Govoreći o strategiji o nacionalnoj bezbednosti, Živković je istakao da se u njoj vidi da nije isključena oružana akcija na Srbiju. On je pozvao vlast da objasni zašto je Srbija pod pretnjom oružane agresije NATO, jer je Srbija okružena zemljama NATO, te da bez dozvole tog saveza niko ne može preći preko teritorija koje NATO kontroliše.

Živković je dodao da je gradski odbor Nove stranke u Zrenjaninu napisao ekološku strategiju u kojoj se navodi šta treba uraditi da Zrenjnanin prestane da bude grad na ivici ekološke katastrofe.