Propao tender za doček na niškom Trgu, ali Samardžić ipak peva – za 30.000 evra

Vesti 23. dec. 201920:36 > 20:39
Podeli:
Izvor: TV Grand

Iako je propala javna nabavka za nastup Željka Samardžića za doček Nove godine na Trgu kralja Milana u centru Niša, ovaj pop pevač će, kako kaže direktor Niškog kulturnog centra (NKC) Srđan Savić, ipak nastupiti.

Kako piše portal Južne vesti, to će Nišlije koštati više, dodaje Savić, zato što moraju da potpišu autorske ugovore sa izvođačem, koji podrazumevaju plaćanje poreza.

Pošto je PR agencija koja zastupa Samardžića tražila više para od onoga što je tenderom predvideo NKC, prema podacima sa Portala javnih nabavki, tender je obustavljen.

Međutim, Savić kaže da će ovaj pop pevač nastupiti u Nišu u “najluđoj noći”, jer će sa njim biti potpisan autorski ugovor.

To će Nišlije koštati više – oko 30.000 evra bez obaveznog poreza.

POVEZANE VESTI

Nije postojao nikakav način da se javna nabavka nastavi. Jedino što je bilo moguće, u skladu sa zakonom, jer nije bilo vremena za raspisivanje nove javne nabavke, da se potpišu autorski ugovori. To je skuplje, jer moraju da se plate porezi, ali nije bilo drugog načina – podvlači Savić.

Dodaje da će 31. decembra popodne nastupiti i Kerber. Nišlije će za njih platiti 10.000 evra, a na tu cifru će biti pridodat i porez.

Savić podvlači da je Samardžić bio jedan od tri izvođača čiji su menadžeri bili zainteresovani za Niš – druga dva su Sanja Ilić i Balkanika i Kerber koji će naposletku ipak dobiti prostor za izvođenje svojih pesama.

NKC je ukupno planirao za proslavu Nove godine da izdvoji oko 10 miliona dinara. Javna nabavka koja se odnosi na tehničke stvari – od nabavke paketića, preko vatrometa i obezbeđenja je sprovedena, a posao vredan oko 4,5 miliona dinara je dobiila turistička organizacija „Easy travel“ iz Niša.