Pod naletom vetra otpala fasada zgrade u Nišu

Vesti 23. dec 201920:27 > 20:29
Južne vesti/M.Z.

Zgrade u Ulici Čedomira Krstića u niškom naselju Pasi Poljana, u kojima su naseljene izbeglice, dosad su plenile pažnju zbog nerešenog načina otkupa stanova, a sada se javio novi problem - otpao je veliki deo fasade sa jedne strane zgrade.

Kako pišu Južne vesti, prema svedočenju stanara, fasadu od stiropora oduvao je jak vetar.

Veliki deo fasade i stiropora pao je na trotoar pored zgrade, a klima uređaj koji je bio namontiran na nju jedva se drži.

Stanari zgrade kažu da ovo nije prvi put da se suočavaju sa ovakvim problemom.

Čim je izgrađeno, pre 10 godina, počela je da se raspada fasada. Onda su to popravili, ali je brzo počela ponovo da otpada. Sad se cela raspala – priča jedna stanarka.

Šta će biti sa ružnom, a očito i opasnom fasadom, Južne vesti su pokušale da saznaju, ali bezuspešno.

Južne vesti/M.Z.

Direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović rekao je da je u toku sastanak na ovu temu, ali se više nije javljao, šefica odseka građevinske inspekcije u Nišu Marina Živulović Petrović, koja je dosad komentarisala slične slučajeve, novinare je uputila na načelnika Gradske uprave Ljubišu Janića. Ni od njega novinari nisu dobili tražene odgovore.

Inače, zgrade u kojima živi 75 porodica, od kojih 15 nisu izbeglice, već socijalno ugroženi građani, donacija su Italije.

Poslednjih 10 godina problematično je plaćanje kirije i otkup stanova. Dolazili su izvršitelji i išlo se na sud, a pre nekoliko meseci Vlada Srbije potpisala je odluku da sadašnji stanari mogu da otkupe stanove.