MUP: Uništeno 15.000 komada oružja

Vesti 23. dec. 201917:53 > 17:59
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

MUP je saopštio da je u Centru za reciklažu u Železniku uništeno 15.000 komada oružja, čime je nastavljen proces uništenja naoružanja koje Ministarstvo, uz podršku Centra za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u jugoistočnoj i istočnoj Evropi (UNDP SEESAC), sprovodi već nekoliko godina.

„Do sada je uništeno više od 100.000 komada naoružanja. Danas je uništeno oko 15.000 komada oružja od čega je 14.000 Ministarstvo unutrašnjih poslova prikupilo u raznim postupcima – krivičnim, prekršajnim ili upravnim. Jedan deo je rashodovan u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve ovo ne bi bilo moguće bez saradnje sa partnerima, u prvom redu sa Evropskom unijom i UNDP“, rekao je Željko Veselinović, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za materijalno-finansijske poslove MUP.

Izvor : MUP Srbije

Koordinator projekta Jelena Bujaković iz UNDP SEESAC istakla je značaj ovog događaja koji, kako je poručila, doprinosi aktivnostima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u skladu sa nacionalnom strategijom, kao i sa Mapom puta za kontrolu naoružanja na Zapadnom Balkanu od 2019. do 2024. godine, zaključuje se u saopštenju MUP dostavljenom medijima.