Uhapšeno bivše odgovorno lice za komunalnu inspekciju opštine Stari grad

Vesti 23. dec. 201917:36 > 17:39
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Policija je uhapsila M. N. (47), bivše odgovorno lice Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju Gradske opštine Stari grad, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja i pranje novca, saopštio je MUP.

Zbog sumnje da je izvršio ista krivična dela u pomaganju, po nalogu tužilaštva, biće podneta krivična prijava i protiv muškarca (52), odgovornog lica u Udruženju „Čarobne ruke“.

„Postoje osnovi sumnje da je M. N, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, a po prethodnom dogovoru sa pedesetdvogodišnjem muškarcem, davao instrukcije pravnim licima koja su podnosila zahteve za zauzeće javnih površina na teritoriji opštine Stari grad, da uplate novčana sredstva na ime donacija na poslovni račun Udruženja ‘Čarobne ruke'“, navedeno je u saopštenju.

Odgovorno lice tog Udruženja je potom sa tog računa podizao novac i isti vraćao na ruke M. N. koji je taj način je stekao korist u iznosu od 3.604.600 dinara.

Osumnjičenom M. N. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.