Božović: Škola u Ćupriji maltretira uzbunjivačicu, poništena joj knjižica

Vesti 22. dec. 201916:21 > 16:22
Podeli:
Izvor: N1

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović saopštio je da Visoka medicinska škola u Ćupriji maltretira uzbunjivačicu Sunčicu Ivanović koja je medju prvima ukazala na nezakonitosti u radu u toj školi i zapošljavanje funkcionera Srpske napredne stranke.

„Doktorka medicinskih nauka Sunčica Ivanović doživljava zbog toga torturu koja je kulminirala kada joj je, prilikom dolaska kod lekara po terapiju koju prima kao hronični bolesnik, rečeno da je njena zdravstvena knjižica poništena. Njoj je ovim uskraćeno pravo na zdravstvenu zaštitu, a sve zbog toga što oni koji krše zakon u školi, ali i oni koji ih štite, pokušavaju na taj način da je ućutkaju“, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

Kako je napisao, Sunčica Ivanović je, za razliku od svojih osam koleginica koje su otpuštene da bi se zaposlili funkcioneri vlasti, zadržala posao u školi, ali je svakodnevno izložena maltretiranju, ponižavanju i mobingu zbog toga što insistira na poštovanju zakona i pokušava da otkrije pod kojim uslovima, po kom osnovu i na osnovu kojih kriterijuma veterinar, inženjer i pravnik predaju budućim babicama i fizioterapeutima predmete za koje nisu stručni.

„Studenti ove škole sutra treba da budu odgovorni za nečije zdravlje i nečiji život, a ne dobijaju kvalitetno obrazovanje jer je nekome njegova sedma plata očigledno važnija od tudjeg zdravlja“, naveo je Božović.