Vučić: Čitava kampanja o Krušiku svela se na to da me je Stefanović lagao

Vesti 22. dec 201913:06 > 13:12
Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Aleksandra Obradovića, uzbunjivača, da je "slučaj Krušik anatomija jednog režima" rekao da je on u pravu i da je "u Krušiku teška sitaucija zbog jezive i prljave kampanje koja se vodila protiv fabrike". Vučić je prilikom otvaranja hotela na Divčibarama rekao da su "zbog takve neozbiljnosti i neodgovornosti" ugrožena i radna mesta u Valjevu.

POVEZANE VESTI

„Iz zemlje iz koje su dolazili ti napadi podstaknuti odavde sedam dana nakon žestoke hajke na Krušik izvezeno je oružje u Ujedinjene Arapske Emirate“, rekao je Vučić na otvaranju hotela „Crni vrh“ na Divičibarama.

On je dodao da se ta kampanja na kraju svela na to „da ga je Nebojša Stefanović lagao“.

„Kampanja se sastoji od toga da me je Nebojša lagao, od svih krivičnih dela, zato što ne mogu ničeg pametnijeg da se sete“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će „uskoro imati sastanak sa Krušikom i drugim fabrikama namenske industrije i da će Krušik ponovo podići na noge“, kao i da će u Valjevo uskoro dovesti jednog velikog investitora.

Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali neće da trpi poniženje

Vučić je poručio i da Srbija želi da gradi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da ni od koga neće da trpi poniženje i nipodaštavanje.

Upitan da prokomentariše predsedničke izbore u toj zemlji i koji kandidat bi mogao da pobedi, on je kazao da ne bi da komentariše jer se ne meša u unutrašnje stvari druge zemlje.

Ipak je napomenuo da nije tako uveren u zvanične prognoze o tome koji kandidati su bliži pobedi, te da su posle TV duela predsedničkih kandidata njegovi zaključci drugačiji od onog što „štimovani mediji govore“.

„Ali nije to moj posao, mi ćemo da gradimo dobre odnose, ali nikada ni od koga nećemo trpeti ponižanje i nipodaštavanje ni prema srpskom narodu, ni prema Srbiji“, rekao je Vučić novinarima na Divčibarima.

Odgovor na provokacije Prištine – samo mirno

Vučić je rekao i da je mirno reagovanje Srbije suštinski odgovor na sve provokacije Prištine.

„Na žalost, mi nekada pogrešno reagujemo nasedajući na njihove provokacije. Ali neka oni govore šta hoće, to pokazuje njihovu nervozu. Sa naše strane ne sme da bude nikave nervoze“, rekao je Vučić novinarima na Divčibarama.

Kako je dodao, na Srbiji je da sučuva svoju decu i narod, da ide ka Evropi i saradjuje sa svima. „Samo mirno i to je naš suštinski odgovor na poruke iz Prištine“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mirno reagovanje Srbije suštinski odgovor na sve provokacije Prištine.

„Na žalost, mi nekada pogrešno reagujemo nasedajući na njihove provokacije. Ali neka oni govore šta hoće, to pokazuje njihovu nervozu. Sa naše strane ne sme da bude nikave nervoze“, rekao je Vučić novinarima na Divčibarama.

Kako je dodao, na Srbiji je da sučuva svoju decu i narod, da ide ka Evropi i saradjuje sa svima.

„Samo mirno i to je naš suštinski odgovor na poruke iz Prištine“, rekao je Vučić.  

Mi izlazimo na izbore, ko neće ne mora

Vučić je izjavio da će Srpska napredna stranka izaći na izbore, a ko neće ne mora.

Upitan da prokomentariše predlog predsednika Nove stranke Zorana Živkovića opoziciji da naprave iznenađenje i ipak izađu na izbore, Vučić je rekao da rade šta hoće.

„Hoće da izađu na izbore – hoće, neće – neće, mi hoćemo i znamo da će to za nas da bude težak posao“, rekao je Vučić.