Radojičić: Mapa Kosova uklonjena, utvrdićemo ko je odgovoran za tu provokaciju

Vesti 20. dec. 201917:26 > 17:30
Podeli:
Izvor: N1

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić osudio je postavljanje mape na info ekranu na stajalištu gradskog prevoza na Slaviji, na kojoj je Kosovo prikazano kao samostalna država. Insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti onih koji su se usudili da u centru Beograda izvrše ovu vrstu provokacije, poručio je.

Gradonačelnik Radojičić najoštrije je osudio to što je na info-panelu na Slaviji postavljena mapa na kojoj je samoproklamovano Kosovo prikazano kao samostalna država i demantovao bilo kakvu vezu sa tim.

„Po dobijanju informacije o postojanju sporne mape na Slaviji, poslali smo ekipu Turističke organizacije Beograda na lice mesta, ali je ona u međuvremenu skinuta“, naveo je gradonačelnik u pisanoj izjavio dostavljenoj N1.

„Preduzimamo sve mere da bi se utvrdila odgovornost onih koji su postavili spornu mapu, uznemirili javnost i poslali neprihvatljivu poruku. Ova vrsta provokacije na koju se neko odlučio nailazi na osudu svih nas, jer svi vrlo dobro znamo da Kosovo nije nezavisna država. Insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti onih koji su se usudili da u centru Beograda izvrše ovu vrstu provokacije“, istakao je prvi čovek glavnog grada.

Izvor : Fonet/Davor Lukač

Podsetimo, na info ekranu na stajalištu gradskog prevoza na beogradskoj Slaviji bila je postavljena mapa na kojoj je Kosovo predstavljeno kao nezavisna država, a na mapi za Grčku piše da je Grcija, Bugarska – Bugarija, Rumunija – Romanija, Poljska – Polska.

Turistička organizacija Beograda potvrdila je da je na info ekranu njen sajt, ali ne i mapa koju je, kako kažu, neko naknadno dodao, ali ne znaju ko.