Južne vesti: Suprug načelnice Nišavskog okruga nedavno zaposlen u EPS-u

Vesti 19. dec. 201914:24 > 14:40
Podeli:
Izvor: N1

Da je njen suprug novi radnik EPS-a potvrđuje načelnica Nišavskog upravnog okruga i funkcionerka SNS-a Dragana Sotirovski. Međutim, dok ona tvrdi da je niški ogranak Nikolu Sotirovskog preuzeo iz Gerontološkog centra gde je radio kao pravnik, direktor tog centra kaže da je zapravo - dao otkaz. Sam Sotirovski, umesto odgovora, novinarima je "zalupio" slušalicu.

Osim potvrde da je zaista promenio radno mesto, nema detalja pod kojim uslovima, pišu Južne vesti. Da li je Sotirovski jednu državnu službu zamenio drugom zbog plate, boljih uslova rada, da li je bilo konkursa za radno mesto na kome je sada, da li je službenik u EPS-u ili je na funkciji – akteri ne odgovaraju.

Sotirovski je godinama radio kao pravnik niškog Gerontološkog centra, bavio se javnim nabavkama, a bio je i sekretar ove zdravstvene ustanove. Ipak, kako su rekli izvori Južnih vesti, nedavno je iz ove javne ustanove prešao u jedno od najvećih državnih preduzeća – Elektroprivredu Srbije. Navode da je preuzeo funkciju rukovodioca Sektora za brigu o korisnicima. Međutim, sam Sotirovski to negira. Na pitanje da li je tačno da radi u EPS-u, novinarima je spustio slušalicu.

Transfer je prokomentalisala njegova, ali i prva žena Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

„EPS ga je preuzeo iz Gerontološkog centra. Kako dao otkaz? Nije dao otkaz, nego je preuzet iz preduzeća u preduzeće. Šta je tu nejasno? Da je dao otkaz, ne bi mogao da se zaposli, jer je radio „za stalno“ kao sekretar ustanove“, kaže Sotirovski.

Bivši direktor Nikole Sotirovskog, direktor Gerontološkog centra Milan Stevanović ne spominje preuzimanje, već kaže da je sam tražio raskid ugovora.

„Čovek je zatražio sporazumni raskid ugovora. Koliko ja znam, on je tamo pravnik, isto kao i ovde što je bio“, poručuje Stevanović. Dodaje da se to dogodilo pre nekoliko dana.

Da je reč o stranačkom zapošljavanju negira poverenik niškog SNS-a Zvezdan Milovanović. „Ne znam ništa o tome. I ja sam to čuo, kao i vi“, bio je kratak Milovanović.

O načinu na koji je Sotirovski zaposlen, odnosno, da li je bilo konkursa, kao i koje poslove obavlja, nije mogao da govori direktor EPS Snabdevanja Dejan Andrejević, jer kaže da za davanje takvih informacija nije ovlašćen. Novinare je uputio na centralu u Beogradu, odakle Južne vesti očekuju odgovore.