Šapić: Ne vidim pretnju u mojoj poruci Smiljanu Banjcu na Tviteru

Vesti 17. dec 201915:32 > 15:36
N1

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je za N1 da njegova poruka upućena novinaru Radija Laguna Smiljanu Banjcu na Tviteru, nije pretnja.

Na najavu Aleksandra Šapića na Tviteru da će predstaviti svoj tim, među kojima su novinar Ratko Dmitrović, bivši funkcioneri Dveri Vladan Glišić, Radovan Trvrdišić, kao i nekadašnja radikalka Marina Raguš, Banjac je ostavio komentar: „Jezivo batice… Zbogom.“

Šapić je na to reagovao porukom: „Smiljane, već više puta pokušavaš da odglumiš šmekera kad sam ja u pitanju, ovde na Tviteru. Nego se nešto ne sećam da si takav mangup uživo, kad imaš priliku. Ali ko zna, možda si se ‘prohrabrio’ u međuvremenu. Videćemo kad ti se ukaže prilika uživo. Pozdrav Šmekeru.“

Na pitanje N1 da su nakon takve objave usledili komentari da se radi o otvorenoj pretnji prema nekom ko ima drugačije političko mišljenje, kao i da li je takav komentaran primeren, predsednik SPAS-a kaže da se ne radi o pretnji.

„Pomislio bi čovek kad me sretne Smiljan Banjac udari mi čvrgu i kaže ‘ajde, mali ti šetaj’, i meni je to bilo, kako da vam kažem, bilo mi je čudno, zašto se čovek tako ponaša, e kad je i ovo uradio gde sam ja predstavio neke ljude, na taj način – ‘batice, sevaj’, već kako – ja sam rekao: ‘ne sećam te se da si toliko hrabar uživo i nadam se da ćeš biti kad se sretnemo'“, naveo je Šapić.

„Opet ponavljam ne vidim pretnju, Vi mi recite, pomozite gde ste to doživeli kao pretnju fizičkim sukobom, a drugo, ja sam ipak čovek koji drži malo do sebe i sa svojih četrdeset i neku godinu odavno sam prestao da se fizički sukobljavam, što je valjda normalno u nekim adolescentnim godinama, a i kad bih morao sa nekim fizički da se sukobim onda bi birao nekog protivnika ravnom sebi“, kazao je.