Stojčić: Građani izglasali premeštanje mosta u park, detalji za dve nedelje

Vesti 17. dec 201909:07 > 09:10
N1

Rezultat anonimne ankete na sajtu grada Beograda među građanima je da se Savski most premesti u Park Ušće, a da se uzvodno izgradi novi most za pešačko-biciklistički saobraćaj, piše tabloid "Alo".

Gradski urbanista Marko Stojčić je kazao da je „najveći broj građana izabrao opciju premeštanja konstrukcije Starog savskog mosta u park Ušće i izgradnju novog mosta, koji će spajati Novi Beograd sa Adom Ciganlijom“.

Dodao je da je to „samo početak ideje o novim funkcijama mosta“.

Stojčić je kazao da izabrana varijanta premeštanja mosta „podrazumeva nekoliko intervencija, čiju razradu tek možemo da očekujemo“ i dodao da se nada da će za dve nedelje imati konkretnije planove.

Građani su izabrali varijantu koja podrazumeva dve faze – izgradnju novog mosta za pešačko-biciklistički saobraćaj u nastavku Ulice Omladinskih brigada do Ade Ciganlije i demontažu Savskog mosta kao i njegovu montažu između Tržnog centra „Ušće“ i Muzeja savremene umetnosti.

Po toj ideji, most u Parku Ušće bio bi „skulptura“ na 4,5 metra iznad tla, a prostor pod mostom bi imao „kulturne, komercijalne i zabavne sadržaje“.

Investiciona vrednost radova je oko 1,7 milijardi dinara ili oko 15 miliona evra, preneo je list „Alo“.