Brnabić i Stefanović bez novih saznanja o ubistvu srpskih mladića u Pandi u Peći

Vesti 14. dec 201913:41 > 13:46
Tanjug/Milica Nikolić

Navršava se 21 godina od ubistva sprskih mladića u kafiću Panda u Peći na Kosovu i Metohiji. Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da nema novih saznanja o tom zločinu, dok ministar Nebojša Stefanović smatra da bi bilo zanimljivo čuti šta su Kfor, Euleks i Unmik otkrili.

Brnabić je kazala da nadležni rade svoj posao i da je teško rešavati zločine koje niko nije rešavao 20 godina.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je na zajedničkoj konferenciji za štampu da je Kosovo u nadležnosti Kfora, Euleksa i Unmika i da bi mu bilo zanimljivo da čuje šta su oni otkrili.

POVEZANE VESTI

„Oni imaju odgovornost za istrage tako teških zločina, to im je obaveza i po rezolucijama Saveza bezbednosti i na to se Euleks obavezao. Mi smo spremni da pružimo pomoć, ali se nažalost uglavnom ne prihvata da se uključuju naši državni organi, kao i u slučaju ubistva Olivera Ivanovića“, rekao je Stefanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 2015. izjavio da je „gotovo siguran“ šta se desilo u kafiću Panda, ali je i dodao da nema dokaza da bilo koga optuži za taj zločin.

„Bauljamo u mraku. Gotovo sam siguran šta se desilo u kafiću ‘Panda’ ali nemam dokaza. Nisam siguran da bi naši organi mogli da se ponose onim što su tada uradili“, kazao je Vučić, tadašnji predsednik Vlade.

Pre 21 godinu u kafiću Panda u Peći ubijeni su srednjoškolci Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radović.

Pojedini beogradski mediji pisali su da je Državna bezbednost Srbije odgovorna za zločin u Peći.