Medijsko sklonište otvoreno u Vranju

Vesti 12. dec. 201921:38 > 21:43
Podeli:
Izvor: FoNet/Aleksandar Levajković

Medijsko sklonište otvoreno je u Vranju, a namenjeno je organizacijama i udruženjima koja nemaju svoj prostor kako bi tu mogle da održavaju tribine, okrugle stolove i druge aktivnosti, objavio je portal Infovranjske.

Medijsko sklonište otvoreno je u sredu u prostoru u vlasništvu Tima za razvoj i integracije koje je i osnivač portala Infovranjske. Predstavnik Građanskih inicijativa i nekadašnji vlasnik nedeljnika „Vranjske“ Vukašin Obradović rekao je da, prema iskustvu, oko polovina većih gradova u Srbiji nema prostor za okupljanje i održavanje različitih skupova.

„Ovaj poduhvat Tima, malo potpomognut i od Građanskih inicijativa značajan je za ovaj grad u jednom delikatnom i jako lošem društvenom trenutku, kada su sužene i u velikoj meri opstruirane propisane slobode okupljanja, udruživanja i govora“, rekao je Obradović.

Direktor Tima za razvoj i integracije Mihajlo Stojković poručio je da će Medijsko sklonište omogućiti medijima, udruženjima građana, umetnicima i „svima kojima je sloboda potrebna“, da tu kreiraju svoj društveni život.