Članovi Medijske koalicije predali Brnabić zahteve za unapređenje medijske scene

Vesti 12. dec 201917:35 > 17:38
Shutterstock

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, a na sastanku su razmatrani komentari i sugestije na Nacrt dokumenta koje je izradio ekspert Evropske komisije (EK) iz Brisela Frančesko Šakitano.

Kako se navodi u saopštenju, u komentarima koje je ekspert EK izradio, ističe se da je Radna grupa prihvatila važne preporuke koje su ranije dostavljene i kojima se, kako je istaknuto, znatno poboljšava kvalitet nacrta strategije.

Nacrt medijske strategije, u skladu sa procedurom, biće dostavljen na mišljenje nadležnim ministarstvima, nakon čega sledi usvajanje na vladi.

Brnabić je istakla da će članovi Radne grupe biti upoznati sa svim mišljenjima nadležnih ministarstava, kako bi proces do kraja i u celosti bio, kako se navodi, transparentan i inkluzivan.

Na sastanku, članovi Medijske koalicije predali su predsednici Vlade Ani Brnabić spisak zahteva čiji je cilj sveukupno unapređenje medijske scene u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio sa saradnicima i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, partnera koji sarađuju u procesu izrade Medijske strategije.