Ko je Nikšićanin Miodrag Davidović, ranjen u hotelu u Beogradu

Vesti 11. dec 201918:30 > 19:14
Printscreen/YouTube

Neobičan incident u Beogradu - pokušaj ubistva snajperom nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića. Pucano je kroz prozor bara hotela ''Kraun plaza'', gde je Davidović sedeo. On nije životno ugrožen, a u Crnoj Gori važi za uspešnog poslovnog čoveka i protivnika vladajućeg režima.

Snajperista je pucao sa pozicije van hotela Kraun plaza, dok je Daka Davidović sedeo u baru tog hotela sa episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem.

Pretpostavlja se da je debljina stakla amortizovala metak, koji je crnogorskog biznismena pogodio u levu šaku.

Policija je kasnije na parkingu u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu pronašla zapaljen automobil, a tokom gašenja vatre vatrogasci su u njemu pronašli pušku sa optičkim nišanom.

POVEZANE VESTI

Davidović je posle pobede jedinstvene Demokratske partije socijalista na prvim višestranačkim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, bio postavljen za načelnika Centra bezbednosti Nikšić i Trebinje. Bio je kum Momira Bulatovića, a posle raskola u DPS-u hapšen je, zbog čega je postao protivnik režima Mila Đukanovića.

Poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu, a u maju je Davidović bio gost na jednoj srpskoj televiziji. Ovako je najavljen:

„Čovek koji je mogao da ima sve privilegije od Mila Đukanovića, ali nije pristao da menja naciju, naprotiv, čovek je Srbin do koske, pomaže našu crkvu, kad bi bili izbori u Nikšiću gde je mnogima dao hleba i stanove tukao bi DPS, a nisam siguran da kada bi bili predsednički izbori u Crnoj Gori da ne bi pobedio Đukanovića“, opisao ga je Vladimir Đukanović iz SNS-a.

„Mi Srbi u Crnoj Gori moramo sami da se izborimo za svoj položaj, mi smo ti koji tamo moramo da donosimo odluke u ime srpskog naroda, a naravno svaka podrška, makar ona bila i moralna iz Srbije i Srpske, nama puno znači i značiće i u budućim vremenima“, kazao je Davidović.

Šezdesetdvogodišnji Davidović dugogodišnji je vlasnik „Neksana“, vodio je više godina nikšićku Železaru i Rudnike bokista. U izbornoj kampanji 2016. je podržavao Demokratski front, a ranije ove godine je otkrio da je jedan od organizatora pokreta “Da svako ima” u kome je više opozicionih subjekata.

Podgoričke Vijesti prenose saopštenje Demokratskog fronta u kome stoji da taj pokušaj ubistva uspešnog privrednika i dobrotvora SPC i episkopa Joanikija nije slučajno izveden nekoliko dana pre velikog crkveno-narodnog sabora u Nikšiću i neposredno nakon stavljanja u skupštinsku proceduru zakona protiv SPC.