Vučić: Srbija nastavlja saradnju sa Nokijom

Vesti 09. dec 201915:06 > 15:12
Izvor: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa delegacijom finske kompanije Nokia, da Srbija planira da nastavi saradnju sa tom kompanijom, posebno u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema.

On je dodao da je za Srbiju izuzetno važno i to što može da koristi iskustva ove finske kompanije u razvoju preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija.

Delegacioju Nokie je predvodio Miko Lavanti, potpredsednik te kompanije za centralnoistočnu Evropu i centralnu Aziju. Tokom susreta, sagovornici su konstatovali da je višedecenijska saradnja Telekoma Srbija sa kompanijom Nokia, koja obuhvata različite tehnološke segmente mobilne i fiksne mreže, do sada bila veoma dobra, i izrazili očekivanje da će ona u budućnosti biti znatno unapređena.

Finska kompanija Nokia, jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacione opreme, zapošljava oko 100.000 ljudi u celom svetu, uključujući i velike centre u Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.