Obradović: Koji još dokazi o "Krušiku" da se prilože da bi tužilaštvo reagovalo

Vesti 09. dec 201913:10 > 13:12
N1

Predsednik Dveri Boško Obradović upitao je tužilaštvo koji još dokazi i fotografije treba da se prilože da bi ono pokrenulo postupak povodom afere "Krušik".

Obradović je, pokazujući fotografije sanduka sa oružjem na kojima se nalaze nalepnice GIM, a koje su navodno nastale u skladištu MUP-a, upitao o kakvom se oružju radi.

„Da li je to rashodovano oružje ili je to oružje zaplenjeno od građana i kako je ovo oružje završilo u sanducima GIM-a“, pitao je Obradović na konferenciji za novinare.

POVEZANE VESTI

Pitao je i da li je istina da je GIM nabavljao džipove za MUP, kao i to da se lideri opozicije i novinari prisluškuju.

Ocenio je da u svakoj državi organizovani kriminal funkcioniše samo ako ima političku zaštitu i svoje ljude u redovima policije.

„Mafija je do skoro imala svog predstavnika na visokoj pozicji u MUP-u u liku Dijane Hrkalović koja je misteriozno nestala“, rekao je Obradović.

Upitao je gde je Hrkalović i šta radi, i da li je istina da je promenila identitet.

Ocenio je i da direkcija policije ne radi svoj posao, već da tamo sede ljudi koji su na tim pozicijma kako bi vlast preko njih ostvarivala svoje interese.

On je rekao da direktor policije Vladimir Rebić, koji je najodgovrniji za rad MUP-a, nikada ne govori o istragama već samo statira na konferenciji iza ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

„Gospodine Rebiću, ako mislite da će te se izvući jer samo ćutite, to vam neće proći“, rekao je Obradović.

Dolovac da odredi pritvor Aleksandru i Andreju Vučiću

Predsednik Dveri pozvao je republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da odredi pritvor i zadržavanje za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, kada budu pozvani na saslušanje po krivičnoj prijavi gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

„Ovo je prilika da pokaže da je nezavisna tako što će da im odredi pritvor kako ne bi uticali na svedoke“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ako Dolovac ne bude radila svoj posao biće jasno da „Srbijom vladaju političke mafije“.