"1 od 5 miliona": Cilj nije bio upad, već kucanje na vrata Skupštine

Vesti 08. dec 201913:09 > 13:12
Tanjug/Tara Radovanović

Udruženje 1 od 5 miliona saopštilo je da obaveštava predsednicu parlamenta Maju Gojković da cilj performansa ispred Skupštine Srbije nije bio upad u zgradu, već kucanje na vrata. Dodaju da poziv učesnicima da dođu do vrata nije potekao od lidera Dveri Boška Obradovića, već njihove aktivistkinje.

„Studentkinja iz Udruženja 1 od 5 miliona Tea Vukadin pozvala je građane da pokucaju na vrata Skupštine, kao što su to uradili i sa zgradom Rektorata, i da na taj način podsete da je to početak kojim su odneli jednu pobedu“, navodi se u saopštenju Udruženja.

POVEZANE VESTI

Dodaje se da je Boško Obradović jedan od mnogih koji su se odazvali i pošli za Teom Vukadin i ističe da on nikako nije organizator niti „kolovođa“.

Udruženje podseća da je na performans pozvala Vukadin, a da je student Srđan Marković više puta naglašavao kakva je akcija.

„Pozivamo predsednicu parlamenta Maju Gojković da, pre nego što se oglasi po pitanju bitnih društvenih situacija, prvo sagleda situaciju objektivno i informiše se preko slobodnih, a ne samo režimskih medija“, zaključuje Udruženje „1 od 5 miliona“.