Lutovac RTS-u: Svoje vreme u Upitniku ustupam uzbunjivaču Obradoviću

Vesti 07. dec 201921:31 > 21:33
N1

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac odbio je poziv Radio televizije Srbije za gostovanje u emisiji "Upitnik" i poručio da svoje vreme ustupa uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću.

„Prostor koji u ‘Upitniku’ nudite nama kako bi se stvorio privid zastupljenosti opozicije u javnom servisu, ustupamo uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću. Ukoliko omogućite da se on obrati građanima i građankama Srbije mi ćemo pristati da učetvujemo u vašim emisijama“, poručio je Lutovac.

POVEZANE VESTI

On je u poruci RTS-u napomenuo „da i obraćanje Aleksandra Obradovića javnosti ne znači da javni servis ispunjava svoju svrhu tačnog i blagovremenog informisanja javnosti, nego da je učinjen tek jedan korak u tom pravcu“.

„Za DS pregovori vlasti i opozicije u ovom trenutku nisu tema. Kako je očigledno da vlast već mesecima ne čini nikakve poteze koji bi vodili ka tome da vrate gradjanima njihovo pravo da slobodno biraju, već čini upravo suprotno, DS danas jedino vidi mogućnost da se u razgovorima sa relevantnim predstavnicima EU dodje do slobodnih izbora“, naveo je još u odgovoru RTS-u Lutovac.