Istinomer obustavlja izbor za laž decenije zbog hakerskog napada na njihov sajt

Vesti 05. dec 201916:43 > 16:45
Promo

Portal Istinomer je saopštio je da zbog hakerskog napada neće moći da okonča svoju anketu "Laž decenije".

Anketa je na tom sajtu trebalo da bude realizovana povodom desete godišnjice postojanja tog portala.

„Dan uoči zatvaranja glasanja, tj. juče, pretrpeli smo hakerski napad usled kojeg se nekih 10.000 glasova, koliko je sakupljeno za nedelju dana, tokom nekoliko časova pretvorilo u 350.000 ‘glasova'“, piše u saopštenju.

Istinomer je istakao da je to „uticalo na stanje na tabeli“ ankete o „Laži decenije“ tako što su se predstavnici sadašnje vlasti „odjednom našli daleko iza leđa“ predstavnika bivše vlasti, odnosno današnje opozicije.

„Priznajemo da je naša ideja propala. Nismo se dovoljno zaštitili. Odnosno, nismo bili u dovoljnoj meri svesni kako određene strukture u ovom društvu ništa ne prepuštaju slučaju“, piše u saopštenju Istinomera.

Taj portal je ocenio da je „očigledno da svaki rezultat koji izlazi pred javnost mora biti grubo friziran“ i „da nas je laž toliko stegnula, da nemamo daha ni da joj zalepimo etiketu ‘Laži decenije'“.

Uz izvinjenje svojim čitaocima i onima koji su učestvovali u anketi, Istinomer je poručio da „iako formalno nećemo proglasiti ‘Laž decenije’, verujemo da je i vama i nama jasno ko najviše laže i lažira“.

Istinomer piše da će i dalje „čvrsto stajati na strani činjenica“ i braniti istinu.