Gojković: Srbija spremna za otvaranje četiri poglavlja, nezadovoljstvo dinamikom

Vesti 03. dec 201911:30 > 11:33
Fonet/Nenad Porpević

Predsednica Skupštine Maja Gojković rekla je u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta, da je Srbija spremna za otvaranje četiri pregovaračka poglavlja i dodala da ne može biti zadovoljna dinamikom njihovog otvaranja.

Gojković je u razgovoru sa liderom Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Manfredom Veberom, predsedavajućim Odbora za spoljne oslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, potvrdila privrženost Srbije procesima evrointegracija, navodi se u saopštenju.

Ona je izrazila nadu da će na kraju predsedavanja Finske Evropskim savetom doći do otvaranja pregovaračkih poglavlja.

U saopštenju predsednice parlamenta navodi se da je sa predstavnicima Evropskog parlamenta razmenjeno mišljenje o aktuelnim procesima po pitanju politike proširenja i perspektivama Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

„Gojković je sa članovima Evropskog parlamenta razgovarala o aktuelnostima u vezi sa radom Narodne skupštine, kao i u kontekstu održavanja Međustranačkog dijaloga, uz posredovanje Evropskog parlamenta. Gojković je sa evropskim parlamentarcima razgovorala o regionalnoj saradnji, a istaknut je značaj nastavka regionalne saradnje parlamenata“, dodaje se u saopštenju.