Vlajić: Tužilac prepričava šta se desilo, nepoznati dokazi za ubistvo Ivanovića

Vesti 03. dec 201908:23 > 08:27
Podeli:
Izvor: N1

Advokat Nebojša Vlajić, nekadašnji branilac Olivera Ivanovića, ocenio je da je legitiman interes ne samo Ivnaovićeve porodice, već i javnosti da se sazna ko je naredio i izvršio njegovo ubistvo, ali navodi da ono što je predstavljeno kao optužnica predstavlja rečima javnog tužioca prepričano ono što on stavlja na teret optuženima.

Vlajić je za RTS istakao da je javni tužilac, prema svojim navodima, rekao da je saslušao više od 100 svedoka, neke i više puta, ali ukazuje da se ne zna šta su ti ljudi rekli i na kojim dokazima tužilac zasniva optužnicu.

POVEZANE VESTI

„Te dokaze nisu videli ni advokati optuženih. Javni tužilac treba odbrani da preda dokaze kojima raspolaže u tom slučaju. Ni optužnica nije uručena, niti su dokazi predati“, ukazao je Vlajić.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je u ponedeljak optužnice protiv šest osoba koje se terete za umešanost u ubistvo Ivanovića.

U Ivanovića je, prema detaljima optužnice, pucano sa šest hitaca iz auta „Opel astra“, bez registarskih tablica i sa zatamnjenim staklima, a čiju nabavku je pomogao pripadnik Kosovske policije sa Severa.

Od šestoro osumnjičenih, četvorica su pripadnici Kosovske policije.