Lazanski: Za Srbiju je špijunska afera sa Rusijom zatvorena tema

Vesti 02. dec 201922:14 > 22:20
Podeli:
Izvor: N1

Beograd smatra da je špijunski skandal sa Moskvom zatvorena tema, rekao je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, javlja Sputnjik, pozivajući se na ruske medije.

Koliko mi je poznato, Srbija smatra ovu temu zatvorenom“, rekao je Lazanski ruskim medijima.

POVEZANE VESTI

On je, kako prenosi Sputnjik, dodao da će teme razgovora srpskog i ruskog predsednika,Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, u Sočiju 4. decembra biti energetika, ekonomska i vojno-tehnička saradnja.

„To potvrđuje i sastav srpske delegacije u koji ulazeministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović,ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar energetike Aleksandar Antić„, dodao je Lazanski.

On je, kako prenosi Sputnjik, rekao kako je Srbija želela da kupi sistem S-400, ali da je on suviše skup za nju.

„Nesumnjivo, Srbija bi želela da kupiprotivvazdušni sistem S-400, ali je pitanje da li ćemo imati novac za tu kupovinu, pošto sistem S-400 nije jeftin. Koja država ne bi želela da poseduje tako napredan PVO sistem kao što je S-400″,rekao je Lazanski.

On je dodao i da je Srbija zainteresovan za nastavakvojno-transportne saradnje sa Rusijom, navodeći da je Srbija već platila sistem „Pancir“čija isporuka se, kako prenosi Sputnjik, očekuje do kraja godine, ili u prvim mesecima 2020. godine.