Nonić: Srbija jeste lider u regionu, nigde vlast ne protestuje protiv opozicije

Vesti 02. dec. 201919:22 > 19:29
Podeli:
Izvor: Printscreen

Da li je zbog pisanja nedeljnika NIN i karikatura u dnevnom listu Danas ugrožena bezbednost prvog čoveka Srbije? Dok se predsedniku organizuju skupovi podrške, karikaturista Predrag Koraksić Koraks za N1 kaže: ''U pitanju je paranoja, a Vučić glumi žrtvu''.

Plato ispred niškog Narodnog pozorišta – spontano postavljena scena ili dobro organizovana gluma? Poruke: „Stop krvavom scenariju“ i „Đilase ne ubijaj Srbiju“ pojavile su se na ulici zbog naslovnice NIN-a i karikature u Danasu – kažu oni koji su transparente nosili kroz Niš.

Niški naprednjaci tvrde – nema veze s nama. Druga strana koja je miting posmatrala iz drugog ugla, pita se: otkud onda stranački funkcioneri SNS-a na snimcima?

„Evo da vam kažem – juče sam video sve moguće ljude koji su visoki funkcioneri SNS-a, tako da ta priča da oni to nisu organizovali je potpuna fikcija i laž“, kaže Srđan Nonić, predsednik „Niške inicijative“.

POVEZANE VESTI

Loše režirana predstava iz loših razloga, Srbija jeste lider u regionu, jer nigde nemate vlast koja protestuje protiv opozicije, dodao je.

„To je bilo kada smo Petričić i ja imali izložbu u Šapcu, to je to isto, možda malo masovnije. Koliko ja vidim, vlasti više smetaju karikature, opozicija im manje smeta, to je moj utisak sada“, ocenio je karikaturista Predrag Koraksić Koraks.

A oseća li se predsednik ugroženo i kakav je njegov komentar na niški skup podrške? Posle sastanka sa evroparlamentarcima nije bilo vremena za to pitanje. Ipak, nekako se iz poslednjih novinarskih redova čulo – nova karikatura na naslovnoj strani Danasa.

„Hvala predsedniče, drage kolege, hvala vam, ovim je današnje obraćanje završeno“, rekla je Vučićeva savetnica Suzana Vasiljević.

„…Video sam se na naslovnoj strani Danasa, i baš sam lepo ispao, super mi sve ono stoji! Nikad nisam lepše ispao na naslovnoj strani“, ipak je prokomentarisao Vučić.

„Dobro, on se tako iskitio, to je moja poruka – da je u pitanju paranoja, on glumi žrtvu i to mu izgleda dobro stoji“, ocenio je Koraksić.

„Nemojte da se sekirate, ja vas najviše volim, vas i Danas najviše volim, vas sa N1, danas i NIN, vas volim najviše, vi ste mi primer demokratije, odnosno diktature u Srbiji“, dodao je Vučić.

I dok je na platou ispred niškog Narodnog pozorišta ostalo da visi pitanje: biti kontramiting il ne biti kontramiting, jedna dilema je ipak rešena – poslušaće predsednika koji im je nedavno poručio: samo vi radite svoj posao. Saznajemo, na sutrašnjoj karikaturi neće biti Vučić, već Čedomir Jovanović.