Lutovac optužuje "centre moći" u Gradskom odboru, omladina čeka objašnjenje

Vesti 02. dec 201918:26 > 19:22
Podeli:
Izvor: N1

Demokratska stranka je na još jednoj prekretnici, a reakcije posle sednice Glavnog odbora ne prestaju. Raspuštena omladina demokrata čeka objašnjenje a lider stranke Zoran Lutovac kaže za N1 da u stranci postoje centri moći pa su pojedini odbori raspušteni, sastanak sa omladinom zakazan je za sredu.

Demokratska stranka je na sednici Glavnog odbora donela odluke o finansiranju stranke uz ugledne ličnosti i formiranje građanskog kluba uz intelektualce. Odluke o raspuštanju beogradskog odbora i omladine su, kako kaže lider demokrata, političke.

„Odluke su ispravne, to su političke odluke, donete su kako bi se procesi unutar Demokratske stranke odvijali u skladu sa propisima i pravilima i u skladu sa demokratskim načelima“, izjavio je Lutovac.

Dok Lutovac tvrdi da je omladini savetovano da izbore odlože, u omladini DS-a kažu da su izbori koje su imali bili po svim stranačkim pravilima.

„Raspuštanje omladine i ponovni izbori su da se možda našteluju, jer ja ne znam šta bi bio razlog za ponovno organizovanje izbora“, kazala je Aleksandra Božić.

POVEZANE VESTI

Lider demokrata objašnjava da Demokratska stranka jača, kao i da se bliži ujedinjenje sa strankama Borisa Tadića i Nebojše Zelenovića.

N1: Dokle vam je stiglo ujedinjenje sa druge dve stranke?

„Što se tiče ujedinjenja, mi smo imali tu političku odluku 19. maja“, kazao je Lutovac.

N1: To je bilo poprilično davno?

„Jeste“, rekao je.

N1: Gde je zapelo?

„Ono što je potrebno uraditi jeste da se raščiste neke stvari, u formalno-tehničkom smislu i nedoumice koje postoje, te razlike nisu velike, sitne su, problem je dakle, ne postoji problem nego postoji različit pristup kako sve to rešavati“, odgovorio je Lutovac.

N1: To niste mogli u ovih šest meseci, treba vam više vremena?

„Kako da kažem, različiti su razlozi, suština je da li se krećemo u tom pravcu ili ne“.

N1: U kom pravcu?

„U pravcu formalno-tehničkom, građanima to ništa ne znači da li smo mi registrovani u APR-u ako mi jedinstveno nastupamo i tu je onda došlo takođe, tu su neki centri moći ponovo pokušavali…“

N1: Koji su to centri moći?

„Pa jedan je od tih je u gradskom odboru“, rekao je Lutovac.

N1: Ko je centar moći u Gradskom odboru koji narušava ujedinjenje?

„Nije to narušavanje već je to pokušaj preuzimanje ideje i vođenja tempa i načina kako bi to trebalo da se radi“

N1: Ko je to centar moći, verovatno ima ime i prezime?

„Dakle, gradski odbor“, nije hteo da precizira lider DS-a.

N1: Ceo gradski odbor?

„Nekoliko ljudi, među njima su i oni odbori koji su raspušteni, dakle ne svi“, kazao je.

Zoran Lutovac tvrdi da ne postoji nova podela Demokratske stranke, već mala grupa ljudi koja bi da nastavi rad po starom i ogromna većina koja je protiv toga.