Profesori Megatrenda radiće "bez novca", sudbina studenata ostaje otvorena

Vesti 02. dec 201916:58 > 20:00
N1

Nakon prodaje Univerziteta Megatrend svega dan nakon emitovanja dokumentarnog filma o diplomi koju je tamo stekao ministar policije, i otkrića da je rukovodstvo firme koja je navodno kupila prvi privatni Univerzitet u Srbiji izmišljeno, prodaja Megatrenda ušla je u novu fazu - nimalo bizarniju od prethodnih. Pitanje finansiranja fakulteta ostaje otvoreno, ali i sudbine sadašnjih i bivših studenata.

Kako vlasnik firme koja se bavi kancelarijskim uslugama planira da finansijski iznese kupovinu i održavanje jednog univerziteta, za šta prema tvrdnjama bivšeg gazde Megatrenda treba da plati preko 200 miliona evra? Kako prenosi Danas, Dejan Đorđević pronašao je model.

POVEZANE VESTI

„Ja sam zatvorio finansijsku konstrukciju tako što će profesori kod mene raditi bez novca, jer će im glavni motiv biti da uče studente, a ne da primaju platu“, preneo je Danas izjavu v.d.rektora Megatrenda Dejana Đorđevića.

Univerzitet Megatrend demantovao je sve navode koje je preneo ovaj dnevni list, tvrdeći da je Đorđević van zemlje i da nije kontaktirao sa medijima. Novinarka Danasa kaže da se sa Đorđevićem nije čula, ali da joj je iz prepiske porukama nedvosmisleno bilo jasno sa kim razgovara.

„Autentičnost broja telefona potvrdio je i sam Đorđević, koji je nakon mog prvog poziva u petak, 29. novembra popodne, odgovorio da je na sastanku i da će se javiti kasnije, potpisujući se sa dr Đorđević, a da zapravo nije znao ko ga zove, jer nije imao moju identifikaciju. Kada se posle skoro dva sata nije javio, postavila sam mu SMS-om to veče i sutradan ujutru ukupno sedam pitanja, od kojih je odgovorio na šest. Njegovi odgovori su, naravno, doslovce navedeni u tekstu koji smo objavili u Danasu“, kaže novinarka Danasa Zorica Miladinović.

Narodna stranka podnela je danas i prijavu protiv bivšeg gazde Megatrenda Miće Jovanovića, zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare.

„Pa ko je ovde lud? Ovo više nije ni Apsurdistan, ni Aferistan, ovo je sad Ludistan. Ko će to ići da mu radi besplatno, kako on to misli da uradi? Da ih zaključava, da im veže žute trake oko ruke, da ih hrani na jednom kazanu? Ili je Mića Jovanović žrtva prevare ili zajedno sa dr Đorđevićem učestvuje u prevari“, rekao je potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević.

Bizarni rasplet slučaja Megatrend dolazi trideset godina od kako je taj univerzitet izdao svoju prvu diplomu. Sa raznim zvanjima iz njega je izašlo preko 27.000 ljudi, a oko hiljadu još uvek pohađa nastavu.