Novi dan o izbornim uslovima i sprečavanju funkcionerske kampanje

Vesti 02. dec 201914:28 > 14:34
Podeli:
Izvor: N1

Nevladina organizacija CRTA sačinila je set amandmana na predloge Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakona o sprečavanju korupcije, u cilju suštinskog unapređenja izbornih uslova, a pre svega onemogućavanja funkcionerske kampanje. O predstojećim izborima i tome kakvi su dosadašnji efekti rada na poboljšanju izbornih uslova u temi jutra govore Raša Nedeljkov, programski direktor CRTE i politikolog i doktorand na FPN-u Boban Stojanović.

Novinar Zoran Panović komentarisaće društveno-političke aktuelnosti o kojima piše štampa.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko boravi u zvaničnoj poseti Beogradu na poziv predsednika Vučića. Razgovaraće o političkim i privrednim pitanjima. O tome govori bivši ambasador Srbije u Belorusiji Srećko Đukić.

Električna energija za domaćinstva od ponedeljka je skuplja za 3,9 odsto. To će račune za prosečnu mesečnu potrošnju od 300 do 450 kilovat-sati struje uvećati za 100 do 150 dinara. Kako je najisplativije grejati se ove zime? Kako racionalizovati potrošnju? O tome razgovaramo sa urednikom portala Kamatica Dušanom Uzelcem.

U utorak nas očekuje novo zahlađenje sa kišom i slabim snegom. Uživo smo u AMSS-u tim povodom.

Program obeležavanja 20 godina rada inkluzivne umetničke grupe okupljene u Per.Art-u započinje u decembru premijernim izvođenjem performansa Mi nismo čudovišta, koji se razvijao kroz jedinstvenu saradnju u svetu plesa danas. Performans je nastao po ideji Dalibora Šandora, umetnika sa intelektualnim invaliditetom i uz umetničku podršku članova i članica Per.Art-a. Dalibor Šandor i Saša Asentić, umetnički direktor Per Arta su naši gosti ovog jutra.

Knjiga „Istorija srpske umetnosti, od XVIII do XXI veka“ je opsežan vodič kroz kulturnu prošlost našeg podneblja. Na 848 strana velikog formata sadrži 270 tematskih poglavlja kojima su predstavljene istorijska i kulturna zaostavština oko 2.000 likovnih stvaralaca – slikara, vajara, arhitekata, grafičara i ostalih likovnih umetnika, aktivnih na tlu Srbije. Autor, Slobodan Maldini je naš gost ovog jutra.

Od 4. decembra u SBB ponudu stiže novi kanal – Nova Sport, televizijski kanal specijalizovan za prenose najvažnijih sportskih događaja koji će gledaocima ponuditi raznovrstan premium sportski sadržaj, svakoga dana, 24 sata dnevno. Detalje ima novinar Ilija Kovačić.