Narodna stranka: Prijava zbog sumnjive prodaje Megatrenda, nadležni da reaguju

Vesti 02. dec 201913:10 > 13:22
Podeli:
Izvor: N1

Narodna stranka podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg vlasnika Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića zbog sumnje da je svojim celokupnim poslovanjem, počevši od firme u Londonu gde je diplomu stekao ministar policije Nebojša Stefanović, izvršio krivično delo prevare.

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da je protiv Miće Jovanovića podneta krivična prijava zbog prevare povodom kako je rekao sumnjive prodaje tog univerziteta i zatražio reakcije nadležnih povodom toga.

Kovačević je rekao novinarima ispred Ministarstva prosvete da ta stranka traži reakciju Ministarstva prosvete i ministra prosvete Mladena Šarčevića povodom te prodaje.

On je naveo da se oni danas nalaze ispred Ministarstva prosvete da bi odbranili, kako je kazao, visoko privatno obrazovanje u Srbiji.

Govoreći o nedavnoj prodaji Megatrenda, Kovačević je ocenio da je bivši rektor i vlasnik Megatrenda Mića Jovanović „ili žrtva prevare prilikom prodaje ili je i sam učestvovao u prevari“.

POVEZANE VESTI

„Ne vidi se kraj nijedne afere ni pravno, ni moralno“, rekao je Kovačević.

Dodao je da se cela prodaja dešava nakon što je, kako je istakao, na televiziji N1 prikazan film o tom univerzitetu.

Kovačević je istakao da je Megatrend kupljen po većoj ceni nego što, kako je naveo, vredi. Kovačević je rekao da nisu svi studenti tog univerziteta studirali na „način na koji se kupuje diploma“. „Naravno da postoje ljudi koji su kupovali diplome“, kazao je Kovačević.

Odgovarajući na pitanje o njegovoj izjavi „da će da bije“ Kovačević je rekao da se „radi o metafori i Hamletovskom biti ili ne biti“. „Radi se o metafori biti ili ne biti je činiti ili ne činiti“, rekao je Kovačević. Dodao je da on nije čovek koji ima, kako je naveo, nasilne namere. Vlasnik Univerziteta „Megatrend“ Mića Jovanović rekao je ranije na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.