Megatrend demantuje da je Đorđević dao izjavu, novinarka kaže – evo dokaza

Vesti 02. dec 201912:09 > 12:10
Podeli:
Izvor: N1

Megatrend je uputio demanti na tekst Danasa, navodeći da v.d. rektora tog univerziteta Dejan Đorđević nije dao "bilo kakvu izjavu medijima", dok novinarka ovog lista, autorka teksta, kaže za N1 da za Đorđevićeve izjave - ima dokaz.

Biznismen Dejan Đorđević, koga je dojučerašnji vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio taj univerzitet za 56,1 milion evra, rekao je, prema pisanju lista Danas, da konzorcijum „postoji“, da će profesori na Megatrendu ubuduće „raditi bez novca“, a da iza njega lično „stoji država“.

Međutim, s Megatrenda je stigao demanti u kom se tvrdi da Đorđević „nije do sada davao bilo kakvu izjavu medijima na ovu temu i da u celini demantuje navode koji mu se u ovom tekstu pripisuju“.

POVEZANE VESTI

„Gospodin Đorđević se nalazi na službenom putu van zemlje i nije ni bio u mogućnosti da kontaktira s medijima. Prema obećanju datom na konferenciji za štampu održanoj na Megatrendu 29. novembra, novi vlasnik Megatrenda, i vršilac dužnosti rektora, uskoro će se obratiti medijima izjavom o svim relevantnim pojedinostima u vezi sa vlasničkom promenom u ovoj ustanovi i novom razvojnom fazom“, navedeno je u saopštenju Megatrenda.

Novinarka lista Danas Zorica Miladinović za N1 kaže da je izjave od Đorđevića dobila i da ima dokaze za to – SMS poruke.

Đorđević je, kako dodaje, odgovarao SMS-porukama „sa nesumnjivo njegovog broja telefona, koji je dobijen od rukovodilaca Konzervativne reformističke stranke“, čiji je on formalni predsednik pošto, kako navodi novinarka, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave još nije registrovalo njegovo razrešenje, mada je odluka doneta na skupštini stranke pre šest meseci.

„Autentičnost broja telefona potvrdio je i sam Đorđević, koji je nakon mog prvog poziva, u petak 29. novembra popodne, odgovorio da je „na sastanku“ i da će se „javiti kasnije“, potpisujući se sa „dr Đorđević“, a da nije znao ko ga zove, jer nije imao moju identifikaciju“, navodi novinarka Zorica Miladinović.

Izvor : Zorica Miladinović

Miladinovićeva kaže da mu je u toku te večeri i sutradan postavila ukupno sedam pitanja, od kojih je odgovorio na šest.

Njegovi odgovori su, kako kaže, doslovce navedeni u današnjem tekstu u Danasu, kao što su doslovce navedena i pitanja.

„Jedino pitanje na koje nije odgovorio je – da li je obavljeno prebacivanje novca za kupovinu Megatrenda i ukoliko nije – kada će“, navela je za N1 novinarka lista Danas.

Podsetimo, do prodaje Univerziteta Megatrend došlo je bukvalno preko noći, samo dan nakon emitovanja dokumentarnog filma „Mega diplomac“ na N1 o fakultetskoj diplomi koju je tamo stekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Doskorašnji rektor i vlasnik Megatrenda Mića Jovanović izjavio je na konferenciji za novinare održanoj 28. novembra da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević, navodeći tada da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan dan pre.

TV N1 je istraživala rukovodstvo kompanije koja je navodno preuzela Megatrend i utvrdila da većina tih ljudi zapravo ne postoji, već su u pitanju izmišljena imena, „pokrivena“ fotografijama sa interneta.

Izvor : Zorica Miladinović