Đorđević: Iza mene stoji država, profesori Megatrenda neće raditi za novac

Vesti 02. dec 201907:34 > 07:35
N1

Biznismen Dejan Đorđević, koga je dojučerašnji vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio taj univerzitet za 56,1 milion evra, rekao je za Danas da konzorcijum "postoji", da će profesori na Megatrendu ubuduće "raditi bez novca", a da iza njega lično "stoji država".

POVEZANE VESTI

 „Konzorcijum fondova postoji. Ja sam zatvorio finansijsku konstrukciju tako što će profesori kod mene raditi bez novca jer će im glavni motiv biti da uče studente, a ne da primaju platu“, naveo je on u izjavi za Danas odgovarajući na pitanje da li taj konzorcijum uopte postoji i ima li prihode, te kako će konzorcijum ili on lično obezbediti sredstva za kupovinu Megatrenda i dodatne investicije.

Đorđević je dodao da je „ozbiljan poslovni čovek“ koji „uvek govori istinu i samo istinu“.

On nije odgovorio da li je novac za kupovinu Megatrenda već prebačen „bivšem vlasniku“.

Mića Jovanović je prethodno rekao da je obaveza nemačkog konzorcijuma fondova da u Megatrend investira još 150 miliona evra. N1 ja nakon toga objavio da je konzorcijum na čijem je čelu Đorđević u Srbiji registrovan kao društvo sa organičenom odgovornošću i sa minimalnim osnivačkim kapitalom.

Listu Danas Đorđević je rekao i da u Konzervativnoj reformističkoj stranci, sa čijeg je čela smenjen u junu, nije plaćao sekretarice rekavši da je trebalo da rade za ideale a ne za platu.

On je dodao da je i dalje na čelu te partije, jer je posle sednice na kojoj je smenjen, dekretom izbacio članove koji su glasali protiv njega, i da je i dalje predsednik jer je, kako kaže, država iza njega.