Tadić: Konačno ujedinjenje DS posle Nove godine

Vesti 30. nov 201916:58 > 17:31
FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je da konačni čin ujedinjenja SDS i Zajedno za Srbiju u Ujedinjenu Demokratsku stranku (DS) očekuje "posle Nove godine".

Tadić je novinarima uoči sednice Glavnog odbora Ujedinjene Demokratske stranke rekao da „samo ujedinjena DS koja je otvorena za nove ljude, može da napravi kvalitativan iskorak“.

POVEZANE VESTI

„Jedinstvena Demokratska stranka – to nam je primarni zadatak, ali to ne znači da se sve završava ujedinjenjem. Bitno je da Srbija dobije nove lidere jer nazadujemo u svim segmentima u odnosu na region. Po svim parametrima, Srbija je poslednja ili pretposlednja u regionu, takva situacija nije bila ni za vreme Slobodana Miloševića“, rekao je Tadić.

On je dodao da je Srbiji potrebna stranka „jasne ideološke orijentacije za koju je pitanje EU od strateškog značaja bez obzira na iskušenja sa kojima se Unija suočava“.

Zelenović: DS odlučila da bude normalna stranka

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je da je Demokratska stranka na Glavnom odboru odlučila da bude normalna stranka za koju će svaki građanin biti siguran da je to stranka koja će promeniti Srbiju.

Zelenović je novinarima uoči sednice Glavnog odbora Ujedinjene Demokratske stranke kazao da će se to desiti pošto se stranka promeni.

„Ona se menja tako što otvara svoje poslovanje. Odbor za finansijsko upravljanje i kontrolu stranke će omogućiti da se zna kako se svaki dinar troši. Tako ćemo biti stranka koja ne zavisi od tajkuna, bilo čijih interesa i budžeta, već samo od građana“, rekao je on.

Zelenović je istakao da je ujedinjenje prilika da novi ljudi uđu u politiku, a da se stara lica povuku „u drugi i treći red i puste da nova lica novim odogovorima izađu pred gradjane“.

„Nema jake Srbije bez jake Demokratske stranke koja će odgovoriti na ključna pitanja – da je Srbiji mesto na zapadu, da ima strategiju za integracije u EU, da se ne može bežati od rešenja pitanja Kosova i da se izborimo da svako u Srbiji pošteno i normalno glasa“, dodao je on.