Vučić reagovao na karikaturu u Danasu: Samo vi radite svoj posao

Vesti 30. nov. 201909:19 > 09:29
Podeli:
Izvor: N1

Na karikaturu na naslovnoj strani današnjeg izdanja lista Danas reagovao je na tviteru predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na naslovnoj strani Danasa objavljena je karikatura Predraga Koraksića Koraksa kojom se reaguje na kritike vlasti zbog naslovne strane novog broja nedeljnika NIN.

„Samo vi radite svoj posao! Otvaram auto-put Obrenovac-Surčin 18. decembra! Živela Srbija!“, napisao je Vučić na tviteru u postu uz karikaturu s naslovne strane Danasa, koja je aluzija na povučenu naslovnu stranu NIN-a.

Karikaturom je ilustrovan tekst s naslovom „GIM preti Danasu“, gde se navodi da su advokati te privatne firme koja je u centru pažnje zbog slučaja Krušik, uputili dopis redakciji u kojem se ovom dnevnom listu preti tužbom ako nastavi da piše o GIM-u.

Na karikaturu su reagovali i drugi zvaničnici i političari.

„Naslovna strana Danasa, na kojoj opet ubijaju Vučića, nije za osudu ona je za lečenje. Posle NIN-a, Danas je ponovio – ubiti Vučića je jedina politika koju SZS nudi, san koji sanjaju“, naveo je ministar odbrane Aleksandar Vulin u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Predstavnici vlasti oštro su kritikovali NIN, tvrdeći da je to poruka kako je legitimno bilo šta da se uradi predsedniku Srbije. Izdavač NIN-a povukao je naslovnu stranu, tako da je broj ponovo štampan sa belom naslovnom stranom, a glavni urednik Milan Ćulibrk je najavio da će i naredni brojevi izlaziti bez fotografija na naslovnoj strani.