Vučić optužuje uzbunjivača za krivična dela, ali nit' optužnice, nit' dokaza

Vesti 29. nov 201918:28 > 18:31
N1

Predsednik Srbije Aleksanrdar Vučić nazvao je uzbunjivača Aleksandra Obradovića nesrećnikom i čovekom koji je počinio itekakva krivična dela. Koja tačno krivična dela i kako to zna kada optužnice nema, Vučić nije objasnio. Advokat Aleksandra Obradovića, Vladimir Gajić odgovara da optužnica protiv njegovog klijenta postoji samo u rijalitiju u kome predsednik učestvuje, te da 72 dana od hapšenja uzbunjivača iz Krušika protiv njega još nema nijednog dokaza.

Aleksandar Obradović, njegova majka i navodna zavera protiv srpske namenske industrije bili su u fokusu predsednika u još jednom gostovanju na Pink televiziji.

Kako kaže Aleksandar Vučić, iako nema nijednog dokaza o kriminalu u Krušiku, opozicija vrši stravičan pritisak na Republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac time što nosi nalepnice na vrata tužilaštva.

N1

„Ne nose oni to zbog onog nesrećnika što je mamu hteo da brani, pa je iznosio sve živo da bi mama bila zadovoljna i da bi mama opravdala poverenje kod ovog drugog. Da ne budem pežorativan, to je da majka ne bi bila nezadovoljna, da bi odnela nešto u ovu novu kompaniju. To vam je konkurencija u trgovini oružjem, šta ćete.To sve nije zbog njega, nego da se ne bi vodio postupak zbog krađe para sa RTS-a“, tvrdi predsednik države.

Obradović je samo maska za te druge afere koje Savez za Srbiju želi da sakrije, kaže Vučić.

POVEZANE VESTI

„Vidite kako je to skriveno. Cela priča tobože o ‘Krušiku’ o mučeniku nekom… Mučenik sedi kući, a po tužiocima počinio je itekakva krivična dela“, dodaje on.

Koja krivična dela, pita se branilac Aleksandra Obradovića, Vladimir Gajić?

„Postavlja se pitanje otkud on zna s kakvim saznanjima raspolaže tužilaštvo? To bi predsednik republike trebalo da objasni, s obzirom da on nema nikakvo svojstvo u krivičnom postupku koji se vodi. Međutim, očigledno je da on ima ulogu interpretatora svega što se događa na dnevnom nivou“, kaže on.

Gajić kaže da je nedopustivo da Predsednik republike bilo kog građanina nazove nesrećnikom. Posebno ako taj građaniin ni za šta nije ni optužen, a kamoli osuđen.

Predsednik vojnog sindikata i član predsedništva pokreta „Metla 2020“ Novica Antić kaže, pak, da je priča o „Krušiku“ udaljila od suštine – ko je odgovoran i da li su mine prodavane ispod cene.

N1

„U tim fabrikama u Upravnim odborima sede ljudi koje je imenovalo Ministarstvo odbrane i Vlada. Oni znaju kako posluju te fabrike, oni imaju čak i zakonsku obavezu da štite poslovanje tih fabrika. Tu se postavlja glavno pitanje: Ko je dozvolio da određena privatna firma kopi određene proizvode te namenske industrije po cenama nižim od onoga koliko to košta“, ističe Antić.

Lider Dveri Boško Obradović tvrdi da je naslovna stranica NIN-a i postala tema broj jedan da bi se pažnja skrenula sa NIN-ovog teksta u kome je taksativno nabrojano i objašnjeno kako su privatne firme bliske vlasti ispumpavale novac iz državnog preduzeća, te koliko duguju toj fabrici dok je račun Krušika blokiran.

„Glavni trgovci oružjem u Srbiji nisu Branko i Nebojša Stefanović. Nije ni Slobodan Tešić, ni Goran Todorović. Glavni organizator svih tih operacija, sponzor, pokrovitelj, zaštitnik i onaj koji ostvaruje najveći profit je lice sa naslovne stranice NIN-a“, poručuje lider Dveri.

N1 je u međuvremenu tražio informacije od Tužilaštva za organizovani kriminal o istrazi koju je Tužilaštvo pokrenulo 18. novembra kada je zatražilo od službi bezbednosti da prikupe informacije o poslovanju „Krušika“ sa privatnim firmama za trgovinu oružjem. Nikakav odgovor iz Tužilaštva nismo dobili.