Stefanović i Vučić na zajedničkoj vežbi srpske i kineske policije u Smederevu

Vesti 28. nov. 201919:18 > 19:36
Podeli:
Izvor: N1

Prvi put su specijalne jedinice MUP-a i ministarstva javne bezbednosti Kine zajednički vežbale, ali ne na policijskom poligonu već je jednom potpuno neočekivanom mestu. Ministar policije poručio da se strateška i bratska saradnja produbljuje i u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i šverca droge.

Oslobodili su srpski čelik, sad oslobođaju i srpske taoce – Kinezi u Smederevu na domaćem terenu, bez obzira koju uniformu nose.

A srpsko-kineski scenario je glasio: grupa terorista upala je, potpuno neočekivano, u Železaru, gde otima nekoliko radnika. Udruženi specijalci stižu iz vazduha, spuštaju se iz helikoptera, i sa zemlje, iskaču iz „Lazara“.

Pucnji, eksplozije, povici malo na srpskom, malo na kineskom jeziku i situacija je rešena.

Ministar policije Stefanović bio je zadovoljan.

„Iako je ovo pokazna vežba, iako smo zbog kratkoće vremena sve morali da ubrzamo, kada pogledate vremenske uslove, nije lako po kiši spuštati se na klizav krov, kada nije lako ovo izvesti i u regularnim uslovima, ovi momci pokazali su da su spremni“, rekao je Stefanović.

Specijalni gost na vežbi srpskog MUP-a i ministarstva javne bezbednosti Kine bio je predsednik države Aleksandar Vučić.

POVEZANE VESTI

Ministar svima objasnio da učimo od onih koji su veći i jači. „Kako vam se činila zajednička saradnja sa našim momcima“, pitao je Stefanović kineske policajce.

Ministar se raspitivao, ali da bude pitan, nije dozvolila, kako je Stefanović već rekao, kratkoća vremena.

N1: Gospodine ministre što nije bilo vremena za pitanja N1, jel može sada?

Stefanović: Ne bih.

N1: Brzo ćemo.

Stefanović: Ne bih sada, zato što će svako imati neko svoje pitanje.

Prirodan je tok, citiramo Stefanovića, da srpski policajci zbog sledeće zajedničke vežbe odu u Kinu. Prirodno je onda, valjda, da su srpski policijaci za kraj gostima rekli „šišini“ i „ćaiđen“ – hvala i vidimo se!