Poslanici SNS rado govore o naslovnici NIN-a, a tekst o Krušiku zaobilaze

Vesti 28. nov. 201918:54 > 18:58
Podeli:
Izvor: N1

Priča o naslovnoj strani NIN-a stigla je i u Skupštinu Srbije. Dok o fotografiji rado govore, poslanici vlasti nerado se bave sadržajem teksta - navodima o povlašćenim trgovcima oružjem i činjenicom da je Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo prikupljanje podataka o poslovanju Krušika.

Da li mislite da ovakva treba da bude Srbija, upitao je funkcioner i poslanik SNS Vladimir Orlić držeći u rukama prvo, jučerašnje izdanje NIN-a, koji je danas povukao prvobitnu fotografiju sa naslovne strane.

Sa NIN-om u rukama, došli su poslanici vlasti da govore o fotografiji sa naslovnice. Ali od naslovnice i fotografije dalje nisu odmakli… A 22 stranice dalje, novinari NIN-a analiziraju poslavanje Krušika i zaključuju da su fabrika iz Valjeva nije mogla da otplaćuje kredite dok su joj firme Slobodana Tešića i GIM dugovale novac. Dok je Krušiku dugovao, vlasnik GIM-a pazario je 185 kvadrata poslovnog prostora u centru Beograda, otkrivaju novinari NIN-a.

POVEZANE VESTI

Posle brojnih medijskih napisa, da li i ko ruši Krušik – odlučilo je da ispita Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Ali poslanici vlasti ponovo imaju važniju temu – pisanje Tabloida.

„Kada Marinika Tepić dođe ovde sa tekstom iz Tabloida Milovana Brkića to je onda tema“, naveo je Orlić.

N1: A kada Tužilaštvo do BIA i VBA traži informacije o poslovanju Krušika, šta je to?

Orlić: „… Koji se čovek vadi na neuračunljivost, koji svaki put kad ga u laži uhvatite kaže ja imam crno na belo, imam papir od lekara izdat da ja nisam uračunljiv, ja mogu da pričam gluposti koliko god hoću“.

Posle priče o Milovanu Brkiću ostalo je poslaniku vladajuće većine tek toliko vremena da kaže da podržava rad svih državnih institucija.

Da je Tužilaštvo konačno počelo da radi, nadaju se u opoziciji.

„Bilo bi velika, neću da kažem hrabrost, jer nekako je neobično da treba da se divimo ako neko reši da radi svoj posao. Bilo bi dobro da tužilaštvo je rešilo da ispita taj slučaj i da, eto, za promenu ne poveruje predsedniku na reč“, navela je Aleksandra Jerkov iz DS.

„U pitanju su papiri, nikakav istraga gde su potrebni neki forenzičari ili ne znam kakva pomoć sa neba, zemlje ili inostranstva, tako da ja očekujem da za jedno sedam dana to Tužilaštvo završi svoje predistražne radnje“, rekao je Zoran Živković iz Nove stranke.

U međuvremenu, BIRN objavljuje da je uzbunjivač iz Krušika dobio nepristojnu ponudu, da su dvojica muškaraca koji su se predstavili kao pripadnici BIA Obradovićevom rodjaku preneli jasnu poruku.

„Ukoliko prestane da se bavi temom Krušika, biće prekinut krivični postupak protiv njega koji se vodi u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i „sve će se lepo završiti“. U suprotnom, ‘ima da na*ebe'“, preneo je BIRN-ov portal javno.rs.

Suprotno. Tako i ovu vest tumače vlast i opozicija. Dok prvi tvrde da Srbija nije zemlja u kojoj bilo ko ima moć da nudi obustavu krivičnog postupka, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke tvrdi da i sam dobija upozorenja da o nekim stvarima ne govori.