Vučić uputio pismo saučešća Meti i Rami: Srbija spremna da pomogne

Vesti 26. nov 201909:43 > 16:22
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku i premijeru Albanije Iliru Meti i Ediju Rami, povodom snažnog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

„Sa tugom gledamo slike razaranja u Draču i drugim mestima u Albaniji. Dozvolite mi da Vama i porodicama poginulih uputim iskreno saučešće, kao i da izrazim saosećanje sa onima koji tragaju za svojim najbližima“, naveo je Vučić.

Vučić je dodao da je Srbija spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pomogne u otklanjanju posledica razornog zemljotresa.

Albaniju je jutros u razmaku od tri i po sata pogodila serija od čak 20 zemljotresa.

Ambasador Srbije u Albaniji Miroljub Zarić izjavio je da u zemljotresu među povređenim i poginulim nema državljana Srbije.

Vlada Srbije: Spasilački tim ide u Albaniju

Sektor za vanredne situacije MUP Srbije uputiće u Albaniju 13 pripadnika Specijalističkog tima za pretragu i spasavanje iz ruševina, radi pružanja pomoći nakon zemljotresa koji su se dogodili u blizini Tirane i Drača, saopštila je Vlada Srbije. 

Specijalistički tim Sektora za vanredne situacije intervenisaće sa opremom za otklanjanje posledica zemljotresa, odnosno za bušenje i lomljenje betona i podizanje tereta nastalih urušavanjem objekata. 

Tim se šalje u skladu sa dogovorom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije Edija Rame.

Saučešće Srpske liste Albaniji zbog žrtava zemljotresa

Srpska lista uputila je danas telegram saučešća porodicama stradalih u zemljotresima u Albaniji i albanskom narodu poželela „snage i strpljenje da se oporavi od te tragedije“.

„Tragedija koja je zadesila gradjane Albanije duboko je potresla srpski narod na Kosovu i Metohiji koji saoseća sa porodicama žrtava ovog strašnog zemljotresa“, piše u saopštenju.

Od serije zemljotresa tokom noći i jutra u Albaniji poginulo je 13 ljudi, a više od 600 je povređeno.