Sinani: Javila se nada, to je najveći značaj odluke o doktoratu Malog

Vesti 25. nov 201907:52 > 08:44
Izvor: N1

Profesor Filozofskog fakulteta Danijel Sinani izjavio je da se mnogo prašine diglo oko doktorata ministra finansija Siniše Malog i to ne samo zato što se radi o ličlnosti koja zauzima važnu ulogu u političkom životu.

„Imam utisak da se u jednom delu društva, u situaciji kada većina institucija ne funkcioniše ili barem ne bez direktnog upliva politike, javila nada da će Univerzitet biti ustanova koja će odbraniti svoju autonomiju i ostati dosledan i dostojanstven“, rekao je Sinani, za Danas.

On je istakao da je to ujedno i najveći značaj ove odluke, kao i da se pokazalo da se odluke mogu donositi samostalno i da institucija treba i može da poštuje sopstvena pravila i vrednosti.

Prema njegovim rečima, Odbor za profesionalnu etiku je univerzitetsko telo i jedino koje je moglo da donese validnu odluku povodom ovog doktorata.

„Od početka tvrdim da imam poverenja u Univerzitet u Beogradu, kao instituciju od nacionalnog značaja, pa je tako i u ovom slučaju, naročito kada je odluka jednog njegovog tela jednoglasna“, rekao je Sinani, koji je kao pregovarač učestvovao u pregovorima sa studentima koji su 12 dana blokirali Rektorat Univerziteta u Beogradu.