Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Predsedništvu Srbije

Vesti 21. nov 201918:01 > 21:08
N1

U zgradi Predsedništva Srbije završena je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom je predsedavao predsednik Aleksandar Vučić.

Kako je javila reporterka N1, prvi je u zgradu ušao direktor BIA Bratislav Gašić. U minut do 18 sati, za kada je bio zakazan početak sednice, u zgradu je ušla i premijerka Ana Brnabić.

Nakon Gašića, u Predsedništvo je stigao i direktor policije Vladimir Rebić, zatim ministarka pravde Nela Kuburović, kao i ministar odbrane Aleksandar Vulin. U zgradu su do početka sednice pristigli i šefovi bezbednosnih službi.

N1

U jednom momentu ispred Predsedništva pojavio se i vojni kombi u pratnji patrolnog automobila na kome je pisalo „Vojna policija“ i iz kojeg je izašlo 20-tak osoba, za koje se pretpostavlja da su agenti VBA.

Iako je bilo najavljeno da će ministar policije Nebojša Stefanović biti u dvodnevnoj poseti Moskvi, okupljeni snimatelji kažu da misle su ga videli kao ulazi u zgradu Predsedništva. Stefanović je inače, sekretar Saveta i koordinator službi bezbednosti.

N1

Ranije je bilo najavljeno da će sednica Saveta biti održana zbog emitovanja snimka o navodnoj primopredaji novca između ruskog obaveštajca i neimenovanog visokopozicioniranog zvaničnika Srbije.

Kako je saopšteno, početak sednice zakazan je za 18 časova, a obraćanje predsednika očekuje se nakon sednice, između 19 i 21 časa, u zavisnosti od trajanja sednice.

Snimanje početka sednice Saveta je otvoreno samo za zvaničnog snimatelja i fotoreportera.