Policija Kosova objavila fotografiju "osumnjičenih u slučaju ubistva Ivanovića"

Vesti 21. nov. 201915:38 > 15:40
Podeli:
Izvor: KoSSev/Kosovska policija

Prema najavama predmetnog tužioca u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, do kraja ove nedelje trebalo je doći do podizanja optužnica u ovom slučaju. Ipak, umesto optužnica, na adresu medija stiglo je obaveštenje i apel građanima za pomoć.

Nakon više od godinu i po dana istrage, Direkcija Kosovske policije za istragu teških zločina i Specijalno tužilaštvo pozivaju građane da im pomognu u identifikaciji dva osumnjičena uslikana u ulici Ivo Lola Ribar u Severnoj Mitrovici, u kojoj je Ivanović i živeo, piše Kossev.

Kosovska policija, nakon 22 meseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dve osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića, a koji su, kako tvrde, uslikani u severnom delu Kosovske Mitrovice na dan ubistva Ivanovića.

Proširivanje istrage na „dvojicu mladih osumnjičenih“ predmetni tužilac Sulj Hodža najavljivao je više puta, a poslednji put i sa najviše informacija u oktobru, kada je tvrdio da su „umešani u organizovani kriminal“.

Iz svih dosadašnjih informacija ostaje nejasno kada je policija došla u posed ove fotografije – da li odmah nakon ubistva od kad slika datira prema službenim navodima – ili se radi o novom dokazu u slučaju ubistva Ivanovića, budući da policija tek sada traži pomoć građana, navodi KoSSev.