Niški SzS podneo zahtev za održavanje tribine u istoj sali gde je bio Vacić

Vesti 20. nov. 201916:27 > 16:32
Podeli:
Izvor: Printscreen

Niški Savez za Srbiju podneo je zahtev i za tribinu traže istu salu u kojoj je osnivačku skupštinu imala i Srpska desnica, a za koju je predsednik opštine Pantelej rekao da svaka stranka može da je dobije.

POVEZANE VESTI

Vacićeva tribina u sali MK Moša Pijade, koja je tik uz policijsku stanicu, donela je buru na nišku političku obalu, a izazvala i reakciju najveće opozicione koalicije, pišu Južne vesti.

„Lično sam podneo zahtev u utorak popodne na pisarnici Opštine. Obećali su da će odgovoriti u sredu. Ukoliko odgovor bude negativan, to će biti skandalozno. Ako se odobri, držaćemo tribinu sledećeg utorka o temi bojkota izbora“, rekao je jedan od poverenika Narodne stranke Dragan Stojadinović.

Predstavnik SzS dodao je da je inspiracija za zahtev bila osnivačka skupština Srpske desnice održana u ponedeljak uveče.

„U proteklom periodu bilo nam je nemoguće da dobijemo prostoriju za tribunu. Pošto smo videli da jedna vanparlamentarna stranka drži tribunu u jednoj od mesnih kancelarija, prosto nam je neverovatno da mogu da nas odbiju za tu istu kancelariju“, dodao je Stojadinović.

Pomenuta sala je unadležnosti niške opštine Pantelej. Predsednik te opštine Branimir Vasiljević rekao je u utorak da svima potpisuje dozvolu i da ni ne gleda ko je traži, kao i da će tako biti i ovog puta.

„Nije još došao zahtev do mene. Čim bude došla pošta sigurno ću da potpišem i da odobrim korišćenje sale. Neće biti nikakav problem. Samo ako je u tom trenutku sala slobodna. Ako neko nije zauzeo pre njih“, rekao je Vasiljević.