LSV traži od nadležnih da spreče skupove Miše Vacića i Srpske desnice

Vesti 19. nov. 201916:16 > 16:20
Podeli:
Izvor: N1

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je nadležne državne organe da spreče održavanje promotivnih skupova desničarske organizacije Srpska desnica koju predvodi Miša Vacić. U saopštenju se navodi da je poznato da je Vacić pravosnažno osuđen zbog diskriminacije, a da je prethodnih nedelja održao niz skupova na kojima je pretio političkim neistomišljenicima.

Liga je upitala po kom osnovu je lokalna vlast u Pančevu Vaciću omogućila održavanje skupa u sali Skupštine grada, kako je Vacić skup održao u prostorijama Mesne zajednice u Nišu u kojoj se nalazi policijska stanica, da li je moguće da Ministarstvo unutrašnjih poslova dozvoljava nesmetano delovanje desnih ekstremista.

„Šta je sledeće? Zajedničke patrole pripadnika MUP i nekakve paramilicije koju je pominjao Vacić u svojim nastupima? LSV ovakvo postupanje državnih organa i lokalnih vlasti smatra sramotnim. Tražimo da se sa ovakvom praksom prekine. Desnom ekstremizmu nije mesto u javnim institucijama, nego pred nadležnim tužilaštvom“, navodi se u saopštenju LSV.