Skup Srpske desnice u Nišu nije održan u policijskoj stanici iako tako izgleda

Vesti 18. nov. 201921:13 > 21:16
Podeli:
Izvor: Printscreen

Srpska desnica formirala je tri opštinska odbora u Nišu, a nakon snimka koji je objavio lider ovog pokreta MIša Vacić i u kom se vidi kako on ulazi u prostorije policije i potom u salu punu svojih pristalica na skup gde se osniva odbor u Panteleju, javile su se burne reakcije na društvenim mrežama, pišu Južne vesti. Međutim, iako na ulazu zgrade stoji natpis da je reč o policijskoj stanici, to je zgrada mesne kancelarije Pantelej čiji deo koristi policija kao podstanar, što je saopštio i MUP.

Preteće poruke koje Vacić upućuje u govorima prilikom osnivanja odbora u raznim gradovima već su naišle na brojne osude i reakcije javnosti, a ovoga puta buru na društvenim mrežama lider Desnice stvorio je snimkom ulaska u zgradu u niškom naselju Pantelej koju dele policija i mesna kancelarija u Knjaževačkoj ulici, pišu Južne vesti.

Na prvi pogled deluje da se radi samo o policijskoj stanici, pa su brojni opozicionari prozvali i direktora policije Vladimira Rebića.

Oglasio se i Građanski preokret koji ističe da je korišćenje policijske stanice u Nišu od strane Srpske desnice „najnoviji dokaz da je Srbija prestala da bude država svih građana i da je okupirana od strane privilegovanih pojedinaca i njihovih političkih organizacija, bliskih Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci“.

Ističu da država treba da reaguje i da zbog ovog skandala treba da budu smenjeni direktor policije Rebić i ministar policije Nebojša Stefanović.

Ipak, kada se snimak ogleda do kraja, vidi se da Vacić ulazi u posebnu salu. Oni koji poznaju ovaj prostor znaju da se radi o prostorijama mesne kancelarije Pantelej, ističu Južne vesti.

Naime, u Nišu nije neuobičajeno da policijske stanice koriste deo prostora u zgradama mesnih zajednica.

Stigla je i reakcija iz MUP-a. Saopštili su da je skup Srpske desnice održan u zgradi koja je vlasništvo lokalne samouprave koja je jedina bila nadležna za iznajmljivanje, odnosno korišćenje sale.

Policijska ispostava Pantelej koristi samo jedan deo pomenute zgrade, ali ne i navedenu salu, dok se u drugom delu ovoj objekta nalazi Mesna zajednica „Moše Pijade“, saopštili su iz MUP-a.

Vacić zaJužne vesti kaže da je prvi skup u Nišu danas održan u prostorijama mesne zajednice i napominje da ne vidi problem u tome i ističe da taj prostor mogu da iznajme ili koriste i građani i udruženja i političke partije.

Inače, Srpska desnica je osim odbora u Panteleju, danas osnovala i odbore u opštinama Medijana i Crveni Krst.